Date companie
 
 
 
 

Cristian Cioacă este cercetat în libertate, pentru uciderea Elodiei Ghinescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cercetat, procurori, libertate, arestare, ucidere, elodia, cioaca
 

Cristian Cioacă este cercetat în libertate, pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Instanța a respins cererea de arestare ceruta de procurori, in urma probelor noi prelevate cu un aparat achiziționat de Poliția Română în anul 2010. Acuzatiile se referă la ascunderea cadavrului si la înlăturarea urmelor de sânge din locuința celor doi soți. Polițistul Cristian Cioacã a fost dus, miercuri, la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă, dar a plecat acasã dupã aproape 5 ore.

CRISTIAN CIOACA "- Ce ati povestit judecatorilor? - Realitatea, asa cum e ea. - Altceva? Sangele acela? - Povesti, altceva! - De ce aveati incredere? - Cineva, acolo sus, ma iubeste! - Aceasta propunere de arestare preventiva? - O prostie! Am spus eu ceva concret vreodata? Pentru ca nu exista nimic concret in povestea asta."

EMILIA GHINESCU, mama Elodiei Ghinescu : "El este criminal, sa-si ispaseasca pedeapsa. E prea putin pentru el. Asta mie mi-a omorat copilul!"

MARIA VASII, avocat "Veti vedea limpede ca acele dovezi nu reprezinta dovezi. Nu cred ca clientul meu a savarsit o fapta penala si veti intelege ca a fost totul o mare exagerare vizavi de o stare de fapt tragica. Nu sunt dovezi certe, sunt doar speculații."

CRINA RADU, avocat "Nu este o solutie corecta legala fata de probele stranse in cei cinci ani. Sunt probe noi care au determinat anchetatorii sa ceara aceasta propunere de arestare."

Vecinii lui Cristian Cioacã din Arges sunt, însã, de altã pãrere.

VOX "Il stiu de când avea un an. Copilul ãsta nu era în stare sã taie o gãinã. Îl bãtea sorã-sa si, acum, toatã lumea îl crede criminal. Cine stie pe unde petrece aia sau cine i-a luat gâtul."

Dupã disparitia Elodiei, Cioacã a rãmas polițist, dar șefii l-au tras, oarecum, pe linie moartã.

DÃNUT DINU, purtator de cuvant, I.P.J. Arges "Era pus la dispoziție din februarie 2008. Inseamnã cã executa atribuþiuni de serviciu, dar limitate. Nu putea sã facã cercetare penalã, nu avea dreptul sã poarte armament, sã sancționeze. Avea atribuțiuni limitate."

Cristian Cioacã este cercetat în alte douã dosare conexe. El este acuzat cã i-ar fi furat Elodiei hainele de blanã, posetele si bijuteriile, dar si cã i-ar fi spart contul de mail. In anul 2007, judecătorii instanței supreme au reținut infracțiunea de omor calificat și au dispus ca măsură preventivă, în cazul lui Cioacă, interdicția de a părăsi țara. Cioacă a avut interdicție patru luni, măsura nemaifiind prelungită de instanță. În 7 februarie 2012, certificatul de deces al avocatei Elodia Ghinescu a fost eliberat, de către Primăria Câmpulung Muscel, după ce decizia de declarare a morții acesteia a devenit definitivă și irevocabilă. Certificatul a fost depus la dosarul în care polițistul Cristian Cioacă este cercetat pentru omor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2