Date companie
 
 
 
 

Cristian Sima a fugit din țară, de frica răzbunării păgubiților. Cazul, în anchetă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : clienti, plangeri, ancheta, bursa, tara, firma, parchet, razbunare, fugit, sima, pagubiti
 

Cristian Sima, brokerul care a dispărut din țară după ce ar fi pierdut banii clienților, a anunțat telefonic, într-o emisiune de televiziune, că este în Islanda, la Reykjavik. El a ținut să precizeze că a plecat din țară după ce a pierdut banii clienților în tranzacții riscante la bursă și că a preferat varianta fugii, de frica răzbunării păgubiților. El a afirmat că fusese deja amenințat, de clienți din planul politic. Cristian Sima susține că a plecat din țară cu doar 2.500 de fraci în buzunar, bani cu care speră să trăiască în următoarele două luni. Potrivit cifrelor vehiculate în acest moment, Sima ar fi pierdut prin tranzacțiile sale zeci de milioane de euro. El susținea, însă, în intervenția telefonică de vineri-seară, că pierderea ar fi de două milioane de euro și două milioane de dolari. Aceștia ar fi banii care lipsesc din conturile clienților, fără să se mai pună problema vreunui câștig, susține brokerul fugar.

prin telefon: DAN STOICESCU, avocat "Sunt prejudicii între 200.000, un  milion de euro. 70 de milioane de euro, s-a vehiculat această sumă. Au fost ieri clienți în fața WBS Romania, care au reclamat prejudicii de 5 milioane."

Firma de brokeraj a lui Sima face, acum, obiectul unei anchete. De asemenea, se fac cercetări la Sibex și mai mulți angajați ai Bursei din Sibiu au fost audiați.

prin telefon: GAVRIL ALEXE, vicepreședinte C.N.V.M. "Noi am derulat de câteva luni un control la Sibex. Cred că acest control a pus foarte foarte multe întrebări la care domnul Sima a trebuit să răspundă și i-a venit greu să răspundã."

Potrivit anchetatorilor sibieni, niciunul dintre clienții lui Cristian Sima nu a depus, până acum, plângere privind paguba suferită. Oamenii legii spun că, în lipsa unei reclamații, nu există un temei legal pentru urmărirea internațională a brokerului.

prin telefon: LUCIANA BALTEȘ, purtător de cuvânt, I.P.J. Sibiu "Pânã în acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu nu existã nicio sesizare sau reclamație depusã împotriva acestei persoane, dar se efectuează verificări."

Totuși, avocații păgubiților anunță că au fost depuse cel puțin două plângeri la Parchet și că urmează ca, luni, să fie depuse alte sesizări, pentru înșelăciune, delapidare și fraudă.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2