Date companie
 
 
 
 

Criza a afectat și bugetele alocate ornamentelor luminoase de Sărbători

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, sorin oprescu, criza economica, beculete de sarbatori, buget redus, luminite traditionale
 

Criza se vede in acest an si la...ornamentele de iarnă. Cu toate acestea, primarii nu renunță la traditionalele luminițe de Sarbatori, ba chiar încearcă, pe cât se poate, să țină pasul cu tehnologia.
BUCUREȘTI
În Capitalã, primarul Sorin Oprescu se vede nevoit să vorbească despre un buget mai redus.

SORIN OPRESCU - primarul general al Capitalei: "Pe 6, cum ne-am obisnuit, de Sf. Nicolae, aprindem luminile, însã cu dimensiuni de mult bun simt si de economie, dar nu de sãrãcie!"

In 2009, pe strazile bucurestene au fost 500 de mii de beculețe pe străzi. In acest an, au apărut, momentan, instalații doar pe bulevardul Kiseleff.

CLUJ-NAPOCA
Pe stâlpii din Cluj-Napoca vor apărea 99 de stele 3D, iar străzile vor fi iluminate în alb. Unii localnici cred, însă, că banii puteau fi folosiți în alt mod.

VOX: "Am impresia cã luminatul stradal este suficient acum, s-ar putea cheltui bani pe altceva- spitale, medicamente, copii."

OANA BUZATU - purtator de cuvant Primaria Cluj Napoca: "Primãria Cluj-Napoca are un contract de licitatie încheiat pe mai multi ani; prin contract i se furnizeazã în fiecare an cel putin 50% din instalatii în culori si modele diferite, astfel încât în fiecare an orasul sã arate diferit."

PLOIEȘTI
Pregătirile sunt în toi și în județul Prahova. Primarul din Ploiești spune că bugetul pentru beculețele de Crăciun și Revelion este mai mic decat anul trecut.

ANDREI VOLOSEVICI - primar Ploiesti: "Vom avea un calcul exact, probabil undeva la sfârsitul lunii. În mod sigur, solicitarea noastrã este undeva cu 10-15% mai puþin. Asta înseamnã undeva la 10 miliarde maxim, desi cred cã nu se va ajunge la acea sumã."

Ca si la Ploiesti, autoritatile din Câmpina au fost grabite și au început deja împodobirea orașului pentru sărbătorile de iarnă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2