Date companie
 
 
 
 

Criza a redus prețurile la jumătate pe piața imobiliară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oferta, pret, criza imobiliara, proprietari, chirii
 

Criza a redus prețurile la jumătate pe piața imobiliară. Tot mai mulți proprietari care nu au reușit să-si vândă apartamentele le închiriază, asa cã oferta e mai mult decât bogatã. Este si cazul Capitalei, unde studentii care nu au prins un loc in cãmin se bucurã de ofertele generoase ale proprietarilor.

VOX student: "Stãm într-un apartament cu douã camere, patru persoane. Mi-as dori eu sã stau singurã, dar costurile sunt prea mari sã îmi permit. În 2008 chiria era 400 euro. În prezent dãm doar 300 euro. Se simte mult diferenta asta? Conteazã si zece euro."

2010 este al doilea an în care luna octombrie vine cu ieftiniri ale chiriilor. Daca în toamna lui 2008, chiria medie solicitatã pentru un apartament cu douã camere depãsea 600 euro, acum pretul este de cel mult 300 de euro.

broker imobiliar: "Vorbim de un numãr record de oferte de la particulari, scoase pe piațã în acest an, mai mult în perioada aceasta, septembrie-octombrie, au fost în jur de 23.000 de apartamente direct de la proprietari."

DRAGOȘ VÎLCEANU, președinte ABI: "Toamna vin clientii; e o dinamicã fantasticã pe piatã, pentru cã oamenii se mutã de la o chirie mai mare în conditii mai proaste, la o chirie mai micã în conditii mai bune. Nimeni nu-si mai permite sã caute un chirias fãrã sã-si zugraveascã apartamentul."

Brokerii imobiliari se asteaptã ca, în perioada urmãtoare, preturile sã nu mai scadã considerabil.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Z-Friday”, oferta M.A.I. pentru interlopi ( 14 Noiembrie 2020 )

  Și polițiștii au umor! Dovadă este "Z-Friday", oferta specială a Ministerul Afacerilor Interne cu ocazia Black Friday. Într-un mesaj postat pe pagina de facebook a instituției, M.A.I. anunță, în glumă, dar cu subînteles, superoferta...

 • Fostul preot Cristian Pomohaci, condamnat pentru evaziune fiscală ( 28 Octombrie 2020 )

  Interpretul de muzică populară și religioasă și fost preot, Cristian Pomohaci, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și la executarea a 90 de zile de muncă în folosul comunității, pentru evaziune fiscală.

 • Prețul cazării în campusurile universitare, mai scump ( 2 Octombrie 2020 )

  Studenții din provincie, care au venit la facultate sau la master în București și au ales să locuiască într-o cameră de cămin, trebuie să plătească mai mult pentru cazare. Și asta din cauza restricțiilor impuse...

 • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

  În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

 • Criza Euthyroxului, departe de a fi rezolvată ( 7 August 2020 )

  Secretul dispariției Euthyroxului de pe piața farmaceutică românească, dezvăluit de președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu. Producătorul a ales să-l comercializezela în alte țări, la un preț...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2