Date companie
 
 
 
 

Criza a redus prețurile la jumătate pe piața imobiliară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oferta, pret, criza imobiliara, proprietari, chirii
 

Criza a redus prețurile la jumătate pe piața imobiliară. Tot mai mulți proprietari care nu au reușit să-si vândă apartamentele le închiriază, asa cã oferta e mai mult decât bogatã. Este si cazul Capitalei, unde studentii care nu au prins un loc in cãmin se bucurã de ofertele generoase ale proprietarilor.

VOX student: "Stãm într-un apartament cu douã camere, patru persoane. Mi-as dori eu sã stau singurã, dar costurile sunt prea mari sã îmi permit. În 2008 chiria era 400 euro. În prezent dãm doar 300 euro. Se simte mult diferenta asta? Conteazã si zece euro."

2010 este al doilea an în care luna octombrie vine cu ieftiniri ale chiriilor. Daca în toamna lui 2008, chiria medie solicitatã pentru un apartament cu douã camere depãsea 600 euro, acum pretul este de cel mult 300 de euro.

broker imobiliar: "Vorbim de un numãr record de oferte de la particulari, scoase pe piațã în acest an, mai mult în perioada aceasta, septembrie-octombrie, au fost în jur de 23.000 de apartamente direct de la proprietari."

DRAGOȘ VÎLCEANU, președinte ABI: "Toamna vin clientii; e o dinamicã fantasticã pe piatã, pentru cã oamenii se mutã de la o chirie mai mare în conditii mai proaste, la o chirie mai micã în conditii mai bune. Nimeni nu-si mai permite sã caute un chirias fãrã sã-si zugraveascã apartamentul."

Brokerii imobiliari se asteaptã ca, în perioada urmãtoare, preturile sã nu mai scadã considerabil.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Untul devine aliment de lux ( 18 Iunie 2018 )

  Untul se va scumpi, avertizează patronatele din domeniu! Prețul untului a crescut deja în ultima lună cu 3% și va continua să crească, scumpirea resimțindu-se în special în a doua parte a anului. Scumpirea vine pe fondul...

 • Prețul gazelor nu va crește de la 1 iulie, așa cum se preconiza inițial ( 12 Mai 2016 )

  Veste bună pentru români! Prețul gazelor nu va crește de la 1 iulie așa cum era prevăzut in calendarul de liberalizare. Mai mult, tarifele sunt in continuă scădere! Dacă, totuși, s-ar pune problema unor majorări, producătorii interni vor primi ajutoare de stat, astfel încât consumatorii să nu fie afectați. Președintele Comisiei de Industrii, Iulian Iancu, a declarat...

 • Carnea de miel, mai ieftină decât anul trecut ( 15 Aprilie 2016 )

  Paștele se apropie, iar carnea de miel se ieftinește. Oierii din județul Mehedinti speră sa obțină măcar 20 de lei pe kilogram deoarece cumpărătorii nu prea au bani. Oierii sunt îngrijorați și de faptul că nu și-au primit subvențiile la timp. Carnea de ied este și mai ieftină. Crescătorii spun că speră să primească măcar nouă lei pe kilogramul în viu.

 • La Mediaș, apa menajeră este mai scumpă decât cea potabilă ( 15 Martie 2016 )

  Apa menajeră, mai scumpă decât apa potabilă! O astfel de situație există la Mediaș, unde prețul unui metru cub de apă care ajunge la canalizare este cu 20 de bani mai mare decât cel al unui metru cub de apă care curge la robinetele din baie și bucătărie. În plus, locatarii sunt obligați să plătească o cantitate de apă uzată egală cu aceea pe care o consumă.

 • Protestul forestierilor, la Piața Victoriei ( 26 Ianuarie 2016 )

  Protest al Asociației Forestierilor din România în inima Bucureștiului! Peste 3.500 de reprezentanți ai asociației din toate colțurile țării au pichetat astăzi sediul Guvernului. Protestatarii susțin că sunt nemulțumiți din cauza prețului ridicat al masei lemnoase stabilit în mod abuziv de Regia Națională a Pădurilor Romsilva și de modul dictatorial...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 13 Dec. 2018

1 USD = 4.0861 RON
-0.0259
1 EUR = 4.6485 RON
-0.0120
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2