Date companie
 
 
 
 

Criza citostaticelor provoacă scandal la Spitalul Județean din Târgu Mureș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, criza, spital, mures, demis, program, targu, ministerul, transplant, sanatatii, pacienti, citostatice, benedek, istvan, medular
 

Criza citostaticelor provoacă demiteri, la Târgu Mureș. La recomandarea ministrului Sãnãtãții, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureș l-a demis pe prof. dr. Benedek Istvan, din funcția de Coordonator pe Programul de Transplant Medular. Ministerul Sănătății a precizat că spitalul din Târgu-Mureș nu ar fi trimis comenzi ferme pentru a primi de la Unifarm medicamentele necesare și că unele medicamente ar fi expirat în farmacia spitalului din cauză că nu au fost folosite. În replicã, Benedek a prezentat o serie de documente trimise în scop de informare privind lipsa citostaticelor și de solicitare a acestora, încã din luna ianuarie, Ministerului Sãnãtãții și conducerii spitalului.

BENEDEK ISTVAN, șef clinică "În urma discuției, în cadrul ședinței din data de, ministrul secretar de stat cerem comandarea urgentã a urmãtoarelor medicamente lipsã pe programul oncologic!"

Managerul Spitalului Clinic de Urgențã din Târgu Mureș spune, însă, cã are și Benedek o parte din vinã.

OVIDIU BUTUC, manager, S.C.J.U. Târgu-Mureș "Avem un medicament care este citostatic și care este, conform datelor pe care le avem, expirat. Deci el a expirat datoritã neutilizãrii sale în 2012!"

În timp ce responsabilii din Sănătate se acuză unii pe alții, pacienții sunt nevoiți sã-și cumpere, cu bani din buzunar, medicamentele care îi țin în viațã, iar unele pastile trebuie procurate de peste hotare.

VOX "- Am nevoie de o cutie de Alkeran lunar, care mã costã în jur de 170 de lei. Mai am și Vincristine, care se aduce din Ungaria, cam 50 de lei pe lunã. - Acum nu ați mai gãsit nici unul în țarã? - Nu, nu, nu! Nu se gãsește demult!"

VOX "- Dacã erau în țarã medicamentele astea vã costau mai puțin? - Da, cred cã da. Si îmi pare rãu cã nu este aici. Trebuie sã cerem!"

Reprezentanții spitalului din Târgu Mureș speră ca, în cel mult douã sãptãmâni, criza citostaticelor sã ia sfârșit.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2