Date companie
 
 
 
 

Criza citostaticelor se acutizeazã, în spitalele din România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, criza, spitale, mures, targu, ministerul, sanatatii, bolnavi, cancer, leucemie, clinica, citostatice, hematologie
 

Criza citostaticelor se acutizează, în spitalele din România! Lipsa tratamentului vital le ia bolnavilor de cancer orice șansă de supraviețuire. La Clinica de Hematologie din Târgu Mureș, situația este disperată! Sute de bolnavi, diagnosticați cu leucemie, nu mai beneficiază de medicamente de bază, pentru tratarea cumplitei afecțiuni. Șeful Clinicii de Hematologie spune cã a fãcut nenumãrate solicitãri la Ministerul Sănătății, însã fãrã niciun rezultat. În aceste condiții, reprezentanții clinicii se gândesc la o soluție extremă.

BENEDEK ISTVAN, șef Clinica de Hematologie "Lipsesc de luni de zile medicamente de bazã. Cum este , Endoxanu, Bleomicina, TTS și pot sã mai înșir, care sunt medicamente de bazã, fãrã care nu pot fi tratați bolnavii. În aceste condiții, ne gândim cã, eventual, ca sã mai abandonãm sã tratãm acești bolnavi și sã internãm numai acele cazuri care sunt tratabile."

Din cauza crizei de citostatice, în sistemul public de sãnãtate s-a instaurat, practic, legea junglei. Astfel, pacienții cu bani au o șansã la viațã, în timp ce bolnavii fãrã posibilitãți materiale, sunt condamnați la moarte.

VOX "Din pãcate, mã aflu din 15 noiembrie aici și, de douã ori deja, a trebuit din strãinãtate ca sã procure familia. Noroc cã am doi copii mari, cã datoritã lor pot sã mulțumesc cã încã mai trãiesc. O turã din Ungaria și, acum, a doua turã din Germania, asta, acum, am adus. 25 de milioane m-a costat numai tura asta. Tura trecutã, din Ungaria, la fel."

Guvernul a alocat 800.000 de euro, pentru achiziționarea în regim de urgențã a 18 tipuri de medicamente care sunt deficitare. Acestea nu acoperã, însă, toate tipurile de afecțiuni oncologice, printre care și leucemia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2