Date companie
 
 
 
 

Criză de sânge, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, spital, iasi, sange, spiridon, cimpoesu
 

Situație disperată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Este criză de sânge, iar zilnic doi pacienți află că nu pot fi operați. Oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi pentru a fi operați, iar medicii fac eforturi pentru a face rost de sângele necesar pentru aceste intervenții.

prin telefon: DIANA CIMPOEȘU, purtător de cuvânt, Spitalul "Sf. Spiridon" Iași ”Avem nevoie pentru pacienții noștri, atât pentru cei care reprezintă urgențe, cât și cei pentru care se programează intervenții chirurgicale ample. De donatori care să vină să vină să doneze către centrul de transfuzie din Iași. Apelul nostru se îndreaptă către toți cei care pot avea calitatea de donatori să vină să doneze. Nu există risc epidemiologic în cursul donării, condițiile sunt asigurate.”

Medicii spun că numărul celor care vin să doneze sânge a scăzut și din cauza pandemiei de coronavirus.

prin telefon: DIANA CIMPOEȘU, purtător de cuvânt, Spitalul "Sf. Spiridon" Iași ”În timpul verii, numărul de donatori scade sub jumătate, cei care se adresează centrului de transfuzie din Iași. Probabil pentru că sunt vacanțe, probabil că au alte preocupări, unii poate se tem, a fost anul acesta de pandemie și a scăzut, în general, în tot cursul anului numărul de persoane care vin către donare.”

Pot dona sânge doar persoanele sănătoase, cu vârsta până în 50 de ani. Acestea beneficiază de analize gratuite, tichete de masă în valoare de 65 de lei, transport gratuit pe mijloacele de transport și scutire de la serviciu în ziua donării.


Criză de sânge, la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2