Date companie
 
 
 
 

Criza educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, educatie
 

UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

TORA APETRII, reporter

"Potrivit UNICEF, există inegalități profunde în ceea ce privește accesul copiilor la tehnologie și la materialele necesare. Reprezentanții organizației subliniază că o criză a educației exista și înainte de declanșarea pandemiei de COVID-19, însă în prezent, aceasta se agravează din ce în ce mai mult."

Probleme majore există, însă, în mai multe țări din diferite colțuri ale lumii. Statisticile arată că în 71 de țări din întreaga lume, mai puțin de jumătate din populație are acces la internet. În ceea ce privește continentul Africa, lucrurile sunt și mai grave, în majoritatea țărilor, mai puțin de un sfert din populație având acces la internet. Statisticile UNICEF din 14 țări arată că elevii care au acces la internet acasă au competențe de citire de bază mai dezvoltate decât copiii care nu au acces. În ceea ce privește continentul asiatic, autoritățile din mai multe țări s-au mobilizat pentru a le facilita copiilor accesul la învățământul de la distanță. În Mongolia, Bangladesh și Kârgâzstan, principalul mijloc utilizat pentru lecțiile predate de la distanță au fost canalele de televiziune.


Criza educației

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Optimism, încredere și gânduri pentru cei dragi, în mesajul muzical al lui Adrian Enache: "Sfârșitul nu-i aici!” ( 27 Aprilie 2020 )

  "Sfârșitul nu-i aici"! Ne alăturăm campaniei lansate de îndrăgitul artist Adrian Enache, menite să reînvie optimismul, încrederea, speranța că vom ieși cu bine din criza coronavirusului. Mesajul muzical lansat de Adrian Enache...

 • Mobilizare în Spania ( 2 Aprilie 2020 )

  Spania, grav afectată de criza provocată de coronavirus, face apel la solidaritate! Într-o scrisoare adresată redacției noastre, Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha Parada, subliniază necesitatea adoptării de măsuri sanitare.

 • O nouă rută pentru migranți ( 1 Martie 2020 )

  O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2