Date companie
 
 
 
 

Criza Euthyroxului, departe de a fi rezolvată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, pacient, pret, producator, barbu, medicament, euthyrox
 

Secretul dispariției Euthyroxului de pe piața farmaceutică românească, dezvăluit de președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu. Producătorul a ales să-l comercializezela în alte țări, la un preț de patru ori mai mare. O cutie de Euthyrox se vindea în farmaciile românești la un preț cu puțin peste 10 lei.

prin telefon: VASILE BARBU, președinte, A.N.P.P. „Criza este generată, în primul rând, de demotivarea producătorului sau a celor care dețin autorizații de punere pe piață în România. Deci demotivarea lor prin preț, prin metodologia de calcul al prețului la medicamente.”

Circa 500.000 de români au nevoie de Euthyrox, unul dintre cele mai utilizate medicamente pentru tratarea afecțiunilor tiroidei.

BIANCA ROTARU, reporter ”În luna martie, premierul Ludovic Orban declara că Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului caută soluții pentru aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox. 5 luni mai târziu, pacienții continuă să caute disperați medicamentul, dar autoritățile statului ignoră cu desăvârșire această problemă de sănătate publică.”

Euthyroxul este un medicament de bază în tratarea pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne, în completarea deficitelor cu substituție cu hormoni tiroidieni. Lipsa tratamentului duce la complicații, care, uneori, pot fi fatale.

prin telefon: VASILE BARBU, președinte, A.N.P.P. „Lipsa acestor medicamente, pentru că sunt un grup de medicamente, dacă ele nu sunt asigurate, consecințele, atât în plan economic, dar și în plan social, dar și în ce privește drepturile, dreptul la viață, la sănătate, sunt toate afectate. Întârzierea tratamentului pentru pacienți are implicații destul de grave, chiar vitale, de risc vital.”

O soluție ar fi producerea medicamentului la noi în țară. Dar, și aici, ne lovim de bariere și piedici, în special de bani și de procedură.

prin telefon: VASILE BARBU, președinte, A.N.P.P. „Se poate produce la și la noi. Există un producător, în România, care s-a oferit să producă Euthyrox, dar are nevoie de sprijinul statului, pentru că acolo se fac investiții, se fac cheltuieli. Cheltuielile de autorizare de punere pe piață sunt foarte mari.”

Deși producătorul român a cerut sprijin, Guvernul României nu a oferit suport și nici garanții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi ( 14 Septembrie 2020 )

  Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

 • Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice ( 30 Iulie 2020 )

  Executivul a adoptat noile reguli de protecție împotriva COVID-19. Astfel, de la 1 august, conform unei hotărâri de Guvern, terasele se închid la ora 23.00, iar administratorii nu vor mai avea voie să primească...

 • Unități-pilot experimentale, în rețeaua școlară ( 17 Iulie 2020 )

  Guvernul României a aprobat funcționarea unitatilor de învățământ cu statut de unităti-pilot, experimentale și de aplicație. La începerea noului an școlar, aceste unități vor pune în aplicare și vor evalua...

 • Liberalizarea pieței gazelor, în vigoare ( 1 Iulie 2020 )

  Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...

 • Sinucidere șocantă, la Spitalul Județean Oradea ( 17 Iunie 2020 )

  Caz șocant la Spitalul Județean Oradea! Un pacient în vârstă de 43 de ani a murit, după ce s-a aruncat de la etajul șase al unității medicale. Bărbatul era internat la Secția de Neurochirurgie a spitalului, pentru că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2