Date companie
 
 
 
 

Criza Euthyroxului, departe de a fi rezolvată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, pacient, pret, producator, barbu, medicament, euthyrox
 

Secretul dispariției Euthyroxului de pe piața farmaceutică românească, dezvăluit de președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu. Producătorul a ales să-l comercializezela în alte țări, la un preț de patru ori mai mare. O cutie de Euthyrox se vindea în farmaciile românești la un preț cu puțin peste 10 lei.

prin telefon: VASILE BARBU, președinte, A.N.P.P. „Criza este generată, în primul rând, de demotivarea producătorului sau a celor care dețin autorizații de punere pe piață în România. Deci demotivarea lor prin preț, prin metodologia de calcul al prețului la medicamente.”

Circa 500.000 de români au nevoie de Euthyrox, unul dintre cele mai utilizate medicamente pentru tratarea afecțiunilor tiroidei.

BIANCA ROTARU, reporter ”În luna martie, premierul Ludovic Orban declara că Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului caută soluții pentru aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox. 5 luni mai târziu, pacienții continuă să caute disperați medicamentul, dar autoritățile statului ignoră cu desăvârșire această problemă de sănătate publică.”

Euthyroxul este un medicament de bază în tratarea pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne, în completarea deficitelor cu substituție cu hormoni tiroidieni. Lipsa tratamentului duce la complicații, care, uneori, pot fi fatale.

prin telefon: VASILE BARBU, președinte, A.N.P.P. „Lipsa acestor medicamente, pentru că sunt un grup de medicamente, dacă ele nu sunt asigurate, consecințele, atât în plan economic, dar și în plan social, dar și în ce privește drepturile, dreptul la viață, la sănătate, sunt toate afectate. Întârzierea tratamentului pentru pacienți are implicații destul de grave, chiar vitale, de risc vital.”

O soluție ar fi producerea medicamentului la noi în țară. Dar, și aici, ne lovim de bariere și piedici, în special de bani și de procedură.

prin telefon: VASILE BARBU, președinte, A.N.P.P. „Se poate produce la și la noi. Există un producător, în România, care s-a oferit să producă Euthyrox, dar are nevoie de sprijinul statului, pentru că acolo se fac investiții, se fac cheltuieli. Cheltuielile de autorizare de punere pe piață sunt foarte mari.”

Deși producătorul român a cerut sprijin, Guvernul României nu a oferit suport și nici garanții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

  Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Situația dramatică din U.PU. și A.T.I., prezentată în campania video a D.S.U. ( 12 Aprilie 2021 )

  Secțiile de Terapie Intensivă destinate bolnavilor de COVID-19 sunt aproape de limita maximă de ocupare a paturilor disponibile. Duminică, autoritățile anunțau că mai erau doar 6 paturi libere...

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2