Date companie
 
 
 
 

Culturi de cereale distruse de ierbicidul dat pe o orezărie, în județul Ialomița

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ialomita, cereale, avion, culturi, distruse, soarelui, floarea, ierbicid, orezarie
 

Culturi distruse de ierbicid, în județul Ialomița! Zeci de fermieri din Bărăgan sunt în culmea revoltei, după ce proprietarul unei orezării a împrăștiat ierbicid din avion și a distrus complet 300 de hectare cultivate cu cereale și floarea soarelui.

VOX "E galben tot! Uitați! Totul e ars! Orzul la fel, nu putem face absolut nimic. Totul e pârjolit!"

VOX "Au dat preemergent la orezul de pe culturile de pe parcele și au ars culturile vecinilor și celelalte culturi, care se învecinează cu terenul."

Necazul s-a produs din cauză că, în timp ce substanța de ierbicidare era răspândită din avion, vântul puternic a transportat-o la zeci de kilometri depărtare de terenul asupra căruia se executa operațiunea. Ierbicidul folosit nu atacă orezul, însă are efecte devastatoare asupra celorlalte culturi. Mai mult, o unele culturi au fost inundate.

VOX "Suntem în pragul disperării! Am investit bani mulți, și acum nu putem lua absolut nimic pe recoltă."

VOX "Aici avem floarea soarelui. Prima dată, ne-a dat cu ierbicid și a ars floarea, după acea ne-a băgat apă și ne-a inundat tot."

Pagubele se ridică la sute de mii de lei. Reprezentanții firmei care a împraștit ierbicidul spun că vina este a pilotului și îi asigură pe oameni că îi vor despăgubi.

prin telefon: CONSTANTIN GURIȚĂ, inginer "A fost o greșeală de pilotaj. N-au închis duzele sau ceva, cu toate că noi am asigurat toate măsurile de protecție. Nu a fost rea voință, nu a fost nepăsare! Greșeală de pilotaj! Am stabilit cu ei. Expertul stabilește valoarea pagubei și noi ii despăgubim."

Culturile nu erau asigurate, iar, conform procedurii legale, singura cale de recuperare a pagubelor este aceea de a da în judecată firma responsabilă de distrugerea culturilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2