Date companie
 
 
 
 

Culturi pârjolite din cauza secetei cumplite

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iulie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : meteo, seceta
 

Culturi pârjolite din cauza secetei! În Bărăgan, agricultorii sunt disperați. Ei spun că zeci de hectare de culturi au fost arse de soare. Izlazurile s-au uscat, iar animalele nu au ce să mai mănânce. Săptămâni la rând, în mai multe sate din Ialomița nu a căzut un strop de ploaie. Culturile sunt total compromise, iar oamenii vor să facă slujbe speciale pentru ploaie.

VOX: "Nu a mai plouat de vreo două luni, cam așa. Mai au ce să pască pe izlaz? Nu mai au, nimic, nimic."

VOX: "Să facă o feștanie, să facă ceva, să ne rugăm la Dumnezeu, să ne plouă și pe noi. Dacă nu ne plouă."

Zeci de agricultori nu au ce să adune de pe câmp după luni întregi de muncă. Oamenii se tem că la iarnă nu vor avea ce pune pe masă.

VOX: "Ce să mănânce doamnă? Paie uscate, paie uscate. Nu mai e doamnă, dacă nu e ploaie, nu e nimic."

Cele mai afectate sunt lanurile de porumb și floarea soarelui.

ATTILA ZAHARIA, agrometeorolog: "La nivelul zonei noastre trebuiau să fie în jur de 40-45 de litri pe metrul pătrat de precipitații, s-au înregistrat în jur de 4-6 litri. A dus în cursul după-amiezelor la răsucirea frunzelor de porumb și ofilirea frunzelor bazale."

Meteorologii nu au vești bune nici pentru următoarele zile. Va fi caniculă în continuare, iar temperaturile ridicate vor fi tot mai greu de suportat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • Vreme instabilă, avertizează meteorologii ( 2 Mai 2020 )

  Meteorologii au transmis o avertizare de instabilitate atmosferică, valabilă până mâine, la ora 12:00! Potrivit A.N.M., vremea va fi marcată de instabilitate în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice...

 • Cod galben de ninsori, chiar viscol la altitudini mari ( 4 Ianuarie 2020 )

  Vremea se schimbă radical! Meteorologii anunță că din această după-amiază și până luni seară, în cea mai mare parte a țării vor fi intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori.

 • Fenomen meteo bizar, astăzi, în București, vreme rece de 1 Decembrie în toată țara ( 30 Noiembrie 2019 )

  Meteorologii nu au vești bune pentru începutul lunii decembrie! Se anunță vreme rece, ninsori la munte și precipitații mixte în unele regiuni. Duminică, de Ziua Națională, temperaturile vor fi mai scăzute, față de cele...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2