Date companie
 
 
 
 

Curs de supraviețuire în caz de cutremur

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cutremur, casa, centrul, locuinta, strada, supravietuire, asigurare, urbana
 

Panică, anxietate, frică! Sunt stări în care care pot ajunge chiar și oamenii curajoși, atunci când se confruntă cu fenomene naturale impresionante, precum inundații sau cutremure. Este știut, însă, că un om avizat este pe jumătate salvat și când spunem, ”avizat”, ne referim la cunoașterea măsurilor de protecție în cazul catastrofelor naturale. Specialiștii de la Centrul de Supraviețuire Urbană ne-au învățat, astăzi, cum să ne protejăm de efectele unui seism, atunci când suntem surprinși în locuință.

ION BENEA, director, Centrul de Supraviețuire Urbană "Casa se poate pregăti, pregătirea interioară și exterioară. La interior, recunoșterea în spațiul domestic a unor locuri în care să mă pot adăposti. Aleg locul mediu prin care am să trec și să pot lua rucsacul de supravițuire. Mă pot adăposti sub o grindă, tocul ușii... Eu recomand baia."

Specialiștii ne învață și cum să ne protejăm de efectele cutremurului, în cazul în care mișcarea telurică ne surprinde atunci când mergem pe stradă.

VALENTIN POPESCU, medic "În primul rând să-și facă un refex de a se uita în jur, să vadă ce se petrece și care ar fi eventualele pericole. Atunci când mergi pe o stradă unde sunt blocuri înalte, e important să păstrăm o anumită distanță față de marginea blocului, pentru că, de obicei, obiectele pot să cadă până la 2- 2,5 metri."

Pentru acoperirea pagubelor în caz de catastrofe naturale, locuințele trebuie să fie asigurate.

MIHAI TECĂU, reprezentant companie de asigurări "Locuințele, în primul rând, trebuie asigurate și asigurarea pentru cutremure, alunecări de teren și inundații, trebuie facută pentru toată valoarea locuinței, pentru casă și apartament.

Conform Centrului de Seismogie, doar în luna mai a acestui an au avut loc deja 8 cutremure în România, însă toate au avut o magnitudine redusă. Anul trecut, două cutremure de peste 5 grade, cu epicentrul în Vrancea, s-au simțit si la București. Ambele s-au produs după miezul nopții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2