Date companie
 
 
 
 

Cursă cu sănii trase de câini, în județul Harghita

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : harghita, zapada, concurenti, caini, cursa, spectatori, husky
 

Lipsa zăpezii le-a dat mari bătăi de cap organizatorilor tradiționalei curse cu sănii trase de câini, din județul Harghita! Pentru a nu întrerupe tradiția, aceștia s-au văzut nevoiți să care tone de zăpadă cu căruțele și, astfel, cele mai frumoase și mai puternice exemplare de câini Husky au putut să-i încânte, deopotrivă, pe concurenți și pe spectatori.

KISS ATTILA, organizator "A trebuit să cărăm foarte multă zăpadă pe pârtie. Eu cred că vreo 50 de căruțe am cărat, pe traseu. Și, atunci, am putut să invit pe toți prietenii mei!"

Zăpada a fost adusă de pe versanții nordici și bătătorită cu ajutorul unui utilaj cu șenile. Chiar dacă stratul de omăt a înghețat din cauza gerului de peste noapte, nimeni nu s-a plâns, iar cele 22 de echipaje, din țară și din străinătate, au pornit în cursă.

PARAJDI ZOLTAN, concurent "- Câinii au tras bine. Ei abia au așteptat să participăm la concurs! Cum s-au descurcat, că nu prea a fost zăpadă nicăieri? - Cu căruciorul sau cu mașina mică, eu antrenez 15-16 câini odată. Cu mașina mică, Tico!"

VOX "E bine că s-a organizat undeva un concurs de genul ăsta, mai ales că este internațional!"

Supranumit Mica Siberie a României, județul Harghita oferă condiții asemănătoare cu cele în care se desfășoară legendarele competiții organizate în Alaska. Astfel, concursurile cu atelaje trase de câini arctici au devenit tradiție în Harghita.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2