Date companie
 
 
 
 

Cursă cu sănii trase de câini, în județul Harghita

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : harghita, zapada, concurenti, caini, cursa, spectatori, husky
 

Lipsa zăpezii le-a dat mari bătăi de cap organizatorilor tradiționalei curse cu sănii trase de câini, din județul Harghita! Pentru a nu întrerupe tradiția, aceștia s-au văzut nevoiți să care tone de zăpadă cu căruțele și, astfel, cele mai frumoase și mai puternice exemplare de câini Husky au putut să-i încânte, deopotrivă, pe concurenți și pe spectatori.

KISS ATTILA, organizator "A trebuit să cărăm foarte multă zăpadă pe pârtie. Eu cred că vreo 50 de căruțe am cărat, pe traseu. Și, atunci, am putut să invit pe toți prietenii mei!"

Zăpada a fost adusă de pe versanții nordici și bătătorită cu ajutorul unui utilaj cu șenile. Chiar dacă stratul de omăt a înghețat din cauza gerului de peste noapte, nimeni nu s-a plâns, iar cele 22 de echipaje, din țară și din străinătate, au pornit în cursă.

PARAJDI ZOLTAN, concurent "- Câinii au tras bine. Ei abia au așteptat să participăm la concurs! Cum s-au descurcat, că nu prea a fost zăpadă nicăieri? - Cu căruciorul sau cu mașina mică, eu antrenez 15-16 câini odată. Cu mașina mică, Tico!"

VOX "E bine că s-a organizat undeva un concurs de genul ăsta, mai ales că este internațional!"

Supranumit Mica Siberie a României, județul Harghita oferă condiții asemănătoare cu cele în care se desfășoară legendarele competiții organizate în Alaska. Astfel, concursurile cu atelaje trase de câini arctici au devenit tradiție în Harghita.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Stâna de Vale, perla Apusenilor ( 9 Ianuarie 2021 )

  Strat consistent de zăpadă, aer curat de munte, peisaj de basm, trasee turistice, multe posibilități de practicare a sporturilor de iarnă și de mișcare în aer liber, precum și de tratament! Toate, le găsiți la pachet, în stațiunea...

 • 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor în spitalele suport COVID din Brașov și Harghita ( 4 Decembrie 2020 )

  12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...

 • Strat generos de zăpadă, în stațiunile montane ( 22 Noiembrie 2020 )

  Iarna și-a intrat în drepturi în zonele montane, unde a nins din abundență. Iubitorii sporturilor de iarnă au de ce se bucura, în condițiile în care, în stațiunile montane, stratul de zăpadă este consistent. În stațiunea...

 • Trei câini au omorât toți cangurii de la Grădina Zoologică din Timișoara ( 23 Septembrie 2020 )

  Masacru, la Grădina Zoologică din Timișoara! Trei câini au reușit să pătrundă în habitatul cangurilor și au ucis toate cele șase animale existente în spațiul respectiv, adică, doi masculi si patru femele.

 • Guvernul a adoptat noi măsuri de relaxare ( 31 August 2020 )

  Guvernul României a adoptat hotărârea prin care sunt stabilite condițiile în care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele, de la 1 septembrie. Cluburile și barurile rămân închise.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2