Date companie
 
 
 
 

Curtea de Conturi aniversează 150 de ani de la înființare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, conturi, curtea, sarbatorit, palatul, parlamentului, zgonea, infiintare
 

Curtea de Conturi a sărbătorit 150 de ani de la înființare. Cu această ocazie, în Palatul Parlamentului au fost organizate o serie de evenimente la care au participat înalți demnitari ai statului român precum și delegații străine ale unor instituții supreme de control și audit. Președintele României a ținut să precizeze că Curtea de Conturi este o instituție independentă.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României ”România are o Curte de Conturi independentă de politică, independentă de Guvern și de președinte, singurul care poate aprecia activitatea sa este Parlamentul.”

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat că Guvernul va acorda tot sprijinul necesar Curții de Conturi. Premierul a subliniat că este foarte important ca prejudiciile să nu fie doar constatate, ci să fie și recuperate.

VICTOR PONTA, premierul României  „Îmi doresc ca, după 150 de ani de activitate a acestei instituții fundamentale, Curtea de Conturi a României să continue propriul său proces de reformă și de modernizare, pentru a sprijini utilizarea corectă a banului public, sancționarea celor care încalcă regulile și, mai ales, un domeniu în care cu toții avem foarte mult de recuperat, și, anume, recuperarea prejudiciilor produse.”

Președintele Camerei Deputaților a precizat că va propune, după consultări, constituirea unei comisii parlamentare în relația cu Curtea de Conturi, formată din reputați specialiști în domeniu.

VALERIU ZGONEA, președintele Camerei Deputaților „În cadrul acestei comisii voi propune să se dezbată, ca în țările europene, rapoartele Curții de Conturi, rapoartele anuale pe finanțele autorităților locale, precum și raportul de performanță, rapoartele speciale ale Curții.”

Curtea de Conturi a fost înființată la 24 ianuarie 1864. Ea are rolul de a controla folosirea resurselor financiare ale statului și ale sectorului public. Din octombrie 2008, președintele instituției este Nicolae Văcăroiu, numit pentru un mandat de nouă ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2