Date companie
 
 
 
 

Cutremur de 5,8 în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, cutremur, replici
 

România s-a cutremurat, duminică! Un seism cu magnitudine 5,8 a avut loc în zona Vrancea și a fost resimțit și în București. Cutremurul s-a produs a ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a fost urmat de două replici: una de 3,1 și alta de 3,2. Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a explicat, pentru Național TV, că replicile sunt mici ca magnitudine.

Prin telefon: MIRCEA RADULIAN, director științific, I.N.F.P

Din fericire, nu au fost anunțate pagube materiale sau răniți. Alimentarea cu energie electrică a orașului Întorsura Buzăului a fost oprită însă situația s-a remediat, în scurt timp. Autoritățile au trecut la verificări, imediat după seism, mai ales în zonele vulnerabile, precum Centrul Vechi și au explicat de ce nu a funcționat sistemul RO-Alert. Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu difuzează notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate, de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență.

Raed Arafat, șef, Departamentul pentru Situații de Urgență

Șefa Serviciului de Ambulanță București - Ilfov, Alis Grasu, a anunțat că în primul sfert de oră după cutremur, la 112 au fost primite 12 apeluri de la persoane care invocau atacuri de panică și lipotimii. La o jumătate de oră după producerea seismului, numărul apelurilor a ajuns la 25. Cutremurul produs noaptea trecută este cel mai puternic din acest an.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2