Date companie
 
 
 
 

Dan Șova a anunțat că va rezilia contractul cu compania Bechtel

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transilvania, autostrada, contract, Bechtel, compania, sova, dan, rezilia
 

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, Dan Șova, a anunțat că, luni, va fi reziliat contractul cu Bechtel. Încetarea contractului cu compania americană va lăsa însă în urmă sute de kilometri din Autostrada Transilvania neterminați. Mai mult, există chiar pagube colaterale. Drumurile județene din Cluj, care au fost tranzitate de camioanele companiei americane, au rămas pline de gropi, iar casele din zonă au zidurile crăpate. Potrivit autorităților române, americanii au și datorii către firmele cu care au lucrat la autostradă. La patru ani de la inaugurarea tronsonului Gilău - Turda, drumul județean din apropiere arată ca după război, deși conducătorii auto spun că, atunci când au început lucrările, era proaspăt asfaltat.

VOX "Vedeți ce lasă în urmă! Drumuri rele. De cinci ani, de când o pornit autostrada, nu o fost în stare să facă drumu' ăsta."

VOX "Asta e bătaie de joc! Au lăsat drumu' ăsta. Drumu' ăsta a fost foarte bun, a fost ca și cureaua. Bechtel a plecat și noi ne stricăm mașinile pe aici."

Camioanele americanilor au zdruncinat din temelii și casele sătenilor.

AMBIANȚĂ "- Și ușa e înclinată că nu o putem închide. S-a înclinat casa și se duce în partea aia. - De când o trecut camioanele? - De când o trecut, că o fost bună.”

Reprezentanții primăriei spun că drumul a fost distrus din cauza faptului că mașinile de transport au fost supraîncărcate.

ȘTEFAN ASZTALOȘ, viceprimar, comuna Săvădisla "Aveau probleme cu tonajul. Umblau cu mare tonaj și noi credem că de asta s-a stricat drumul."

Drumul Județean 107 M va fi reabilitat din fonduri publice, de către Consiliul Județean, însă nu se cunoaște încă data la care vor începe lucrările.

prin telefon: LIVIU BOTA, director, Regia de Drumuri Județene Cluj "- E în programul de modernizări, da. - Cand va începe? - N-aș putea să vă spun. 107 M e propus să treacă la drumuri naționale. Până nu avem răspuns, nu începem lucrările, că poate îl preiau ei."

În șase ani, Bechtel a construit 52 de kilometri de autostradă, la prețul de aproape un miliard de euro. Reprezentanții bazei Bechtel din Săvădisla au refuzat să-și exprime punctul de vedere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2