Date companie
 
 
 
 

Dan Șova, urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, bani, contract, ANAF, DNA, firma, rovinari, serviciu, abuz, penal, urmarit, turceni, complicitate, sova, avocatura
 

Fostul ministru al Transporturilor și actualul purtător de cuvânt al PSD, Dan Șova, este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu! Dan Șova s-a prezentat în fața procurorilor D.N.A., pentru a da explicații în legătură cu trei contracte de asistență juridică, încheiate în perioada 2007-2008 între cabinetul de avocatură "Șova și asociații" și complexurile energetice Turceni și Rovinari, în valoare de 7,7 milioane de lei. În acea perioadă, Victor Ponta era senior partner în cadrul societății de avocatură. Întrebat dacă o parte din acei bani au ajuns și la premier, Șova a replicat:

DAN ȘOVA, purtător de cuvânt PSD "Numai dumneavoastră ați înțeles așa ceva! Nici procurorii nu au înțeles așa ceva, nici măcar Blejnar n-a înțeles așa ceva. Din banii de la Rovinari, n-a ajuns niciodată la domnul Ponta niciun leu. Absolut transparentă, selecția firmelor s-a făcut prin cerere de ofertă, la vremea respectivă."

Întrebat de jurnaliști care este acuzația procurorilor, Dan Șova a spus că nu poate spune exact, dar că anchetatorii au dorit să știe împrejurările în care s-au încheiat cele trei contracte.

DAN ȘOVA, purtător de cuvânt PSD "- Domnii procurori au spus că exista un contract-cadru și de ce au fost încheiat ulterior aceste trei contracte. Nu știu dacă s-a început urmărirea penală. - V-au cerut lămuriri sau doar v-au comunicat că sunteți suspect? - Da, da, am calitate de suspect. - Domnule Șova, sunteți avocat și nu știți dacă sunteți suspect? - Nu, nu, sunt suspect. - Asta înseamnă urmărire penală. - Da!"

Controversa privind contractele firmei lui Șova datează din 2011, când A.N.A.F., condusă pe vremea aceea de Sorin Blejnar, a sesizat D.N.A.. Acesta preciza că cele două companii au denaturat veniturile, în sensul că au diminuat nejustificat veniturile și au majorat cheltuielile. Potrivit D.N.A., firma "Șova și Asociații" a prejudiciat complexurile energetice Turceni și Rovinari cu aproape3,5 milioane de lei. D.N.A. a precizat că în această cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2