Date companie
 
 
 
 

Daniel Morar se retrage din funcția de prim-adjunct al procurorului general

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, general, ministerul, DNA, procuror, parchet, csm, morar, public, daniel, kovesi, retrage, primadjunct
 

Daniel Morar se retrage din funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. El a făcut anunțul vineri și a precizat că i-a comunicat această decizie și președintelui Traian Bãsescu.

DANIEL MORAR, prim-adjunctul procurorului general "Mi s-a spus cã desemnarea si numirea procurorului general și a procurorului-șef DNA este o înțelegere exclusiv între actorii politici și cã nu conteazã ce spun magistrații, procurorii și judecãtorii. Am aflat cã sunt pe cale sã generez o mare problemã constituționalã, între instituțiile statului. Nu vreau sã fac asta!"

La sfârșitul lunii martie, secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a prelungit cu șase luni mandatul lui Daniel Morar de prim-adjunct al procurorului general al României, care urma să expire la 2 aprilie. Declarația lui Morar privind retragerea vine după ce premierul Victor Ponta a reclamat nereguli privind delegarea lui Morar de către C.S.M.. În declarația susținută vineri, Morar i-a lăudat, atât pe procurorii anticorupție, cât și pe judecători.

DANIEL MORAR, prim-adjunctul procurorului general "Ceea ce au fãcut procurorii D.N.A. în aceastã perioadã este un lucru extraordinar. Ceea ce au fãcut judecãtorii, la fel. Le cer sã își pãstreze aceeași atitudine, în mãsura în care pot!"

Daniel Morar a precizat că rămâne valabil acceptul său pentru numirea la Curtea Constituțională. Retragerea lui Morar de la vârful Ministerului Public vine în plin proces de numiri în Justiție. Referitor la aceste numiri, într-o declarație susținută joi, președintele Traian Bãsescu și-a exprimat susținerea fațã de premierul Victor Ponta.

TRAIAN BÃSESCU, președintele României "Dacã propunerile ar fi fost pentru niște oameni aduși din țarã pe care nu-i cunoștea nimeni am fi putut spune cã a fost fãrã transparențã! Discutãm de Codruț Olaru, om cu performanțe excelente la D.I.I.C.O.T.. Laura Kovesi, om cu performanțã foarte bunã la Procuratura Generalã. Propunerile pe care le-a fãcut pânã în prezent primul ministru nu-mi dau niciun motiv sã cred cã vor fi schimbari in trendul crescãtor de rezolvare a problemelor care țin de justiție! Cred cã a constatat cã e bine. Un procuror general care a fost bine apreciat cred cã e o opțiune corectã.

Șeful statului crede că premierul Victor Ponta a propus-o pe Laura Codruța Kovesi pentru că i-a apreciat activitatea în fruntea Ministerului Public. Victor Ponta preciza, în urmă cu două zile, că Laura Codruța Kovesi este apreciată de Bruxelles, de partenerii europeni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2