Date companie
 
 
 
 

Dascălii intră în grevă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Anunt greva invatamant
 

Dascălii vor fi în grevă de avertisment, miercuri, între 11:00 și 13:00. În acest interval orar nu vor fi cursuri, au anunțat, marți, liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și Federației Națională Sindicală "Alma Mater". Profesorii, dar și angajații nedidactici și cei auxialiari sunt nemulțumiți de salarii.

SIMION HĂNCESCU, președinte, FSLI ”Școlile nu pot funcționa fără personal auxiliar, unde volumul de muncă este imens, iar orele suplimentare nu se plătesc, se lucrează peste, ceea ce e în fișa postului, fără să fie plătiți. De aceea, am vrut să scot în evidență, că nemulțumirea este a tuturor categoriilor fie ca este vorba de personal de predare, fie că e auxiliar sau nedidactic."

ANTON HADER, președinte, FNS ”Alma Mater” ”Dacă nu se va ieși în mod public din partea președintelui țării, din partea Guvernului, cu un mesaj de susținere a Educației, este posibil ca acest conflict să dureze foarte mult timp. Ne-am întâlnit ieri cu un consilier prezidențial, care reprezintă interesele Sănătății, nu a venit nimeni din domeniul Educației. Ne-am dus doar așa ca să respectăm invitația.”

În cazul în care nu vor exista reacții din partea guvernanților, organizațiile sindicale au anunțat că, după greva de avertisment, cadrele didactice vor intra în grevă generală, începând din 22 mai. Liderii sindicali spun că este prima grevă generală declanșată la final de an școlar, astfel că Evaluarea Națională și examenul de bacalaureat ar putea fi bulversate. Săptămâna trecută, salariații din Educație au participat la un protest organizat de federațiile sindicatele din Educație, cu scopul de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de învățământ românesc.


Dascălii intră în grevă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2