Date companie
 
 
 
 

Dascălii, tot în stradă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest profesori
 

Protest masiv al dascălilor, vineri, în Capitală! După trei săptămâni de grevă, cea mai mare din ultimii 18 ani, mii de angajați din Educație, veniți din toată țara, au protestat, mai întâi, în Piața Victoriei.

AMBIANȚĂ ”Demisia! Demisia! Demisia! ” ambianta protest ziua 12

În timp ce protestatarii scandau în stradă, la Palatul Victoria a avut loc o nouă rundă de negocieri între reprezentanții Cabinetului Ciucă și liderii de sindicat, care s-au încheiat cu o nouă ofertă din partea Executivului. Astfel, angajații din Educație ar putea primi carduri de 1.500 de lei net, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027, plus creșteri salariale, de la începutul anului viitor, de 45% din diferența din maximum din grilă și salariile de la 1 iunie. Până acum, dascălii au refuzat toate ofertele Guvernului, chiar și după adoptarea memorandumului privind creșterea salariilor debutanților până la 4.000 de lei. Sindicatele cer ca măsura să fie prevăzută într-un act normativ, iar majorarea să aibă loc într-o singură etapă, nu mai multe. Potrivit unui sondaj realizat de World Vision România, doar un dascăl, din 10 care au renunțat grevă, a făcut-o în urma promisiunilor și deciziilor Guvernului.

VOX ”Suntem tratați fără respect și demnitate, în ultima perioadă. Amânați de pe o zi pe alta. De trei săptămâni, nu avem decât promisiuni și declarații fără efecte juridice. ”

VOX ”Nemulțumirile noastre sunt multe, nu numai legate de salarizare, ci de degradarea constantă și continuă a sistemului de educație din țara noastră. Ion Heliade Rădulescu, în urmă cu sute de ani, a tras un semnal de alarmă. Aici, scrie clar ceea ce el a spus: ”Fără un sistem de educație bine pus la punct țara are de suferit”. Toți avem de suferit!”

VOX ”Ni se pare prea mare bătaia de joc, atât din partea Guvernului, cât și din partea colegului nostru mai mare, președintele Iohannis. Și-a închipui că, probabil, zicând că ”Cine îndrăznește?”, e, uite că îndrăznim și îndrăznim zdravăn, până când drepturile noastre vor fi acelea pe care le vrem, pe care le merităm.”

După câteva ore de protest în Piața Victoriei, sindicaliștii din Educație au pornit în marș către Palatul Cotroceni. Noua ofertă a Guvernului va fi prezentată de liderii de sindicat dascălilor din țară. Deocamdată, greva din Educație continuă. Între timp, surse politice susțin că premierul Nicolae Ciucă va demisiona săptămâna viitoare, indiferent de cum va decurge greva din sistemul de învățământ.


Dascălii, tot în stradă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2