Date companie
 
 
 
 

Datori față de eroi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ziua Eroilor Sibiu
 

”Suntem datori să-i onorăm pe eroii noștri nu doar prin cuvinte, ci și prin fapte”, a declarat președintele Klaus Iohannis, prezent la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Eroilor, la Cimitirul Eroilor și Veteranilor de Război din Sibiu.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

”Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava evocă jertfa soldaților români căzuți pe câmpurile de luptă în cele două conflagrații mondiale. Ei sunt cei care au trecut prin ororile acelor vremuri ale istoriei și au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea și reîntregirea țării. Este responsabilitatea noastră, a generațiilor de acum, să nu uităm crimele împotriva umanității comise atunci, să ne asigurăm că greșelile trecutului nu vor fi repetate și să construim o lume a păcii.”

De asemenea, potrivit președintelui, cea mai nobilă cale de a le cinsti memoria eroilor este de a continua lupta pe care au început-o ca România să fie un stat de drept, liber și democratic, membru al familiei europene și euroatlantice.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

„Ziua Eroilor ne oferă, totodată, prilejul pentru a reflecta la responsabilitatea pe care noi, cei de astăzi, o avem față de generațiile viitoare. Este rândul nostru să înfruntăm, cu demnitate și curaj, riscurile și provocările pe care le întâmpinăm în aceste vremuri tulburi, pentru a asigura respectarea drepturilor și a libertăților fundamentale, pentru atingerea înaltelor idealuri naționale, dar și pentru a continua să clădim România europeană, modernă și democratică în pace, într-o lume liberă.”

El spune despre România, că, în calitate de membru NATO și al Uniunii Europene, reprezintă un furnizor de securitate în Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice și este un stat pe deplin angajat în eforturile internaționale de apărare și garantare a respectării libertății, democrației, precum și a drepturilor și libertăților fundamentale.


Datori față de eroi

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2