Date companie
 
 
 
 

De anul viitor, pensii majorate cu cel puțin patru la sută

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, majorare, avans, pensionari, muncii, ministrul, indemnizatii, aprilie, plumb, aviatori
 

Promisiune pentru pensionari! Pensiile vor fi majorate, anul viitor, cu cel puțin patru la sută. Potrivit ministrului Muncii, Rovana Plumg, va crește, cu același procent, și pensia minimă de 350 de lei. Cei care ar putea să primeasca bani în plus, chiar din luna iulie a acestui an, sunt pensionarii aviatori. Ei ar putea primi o indemnizație reparatorie de trei mii de lei pe lună.

ROVANA PLUMB, ministrul Muncii "Este vorba de o adăugire la pensia pe care o primește în momentul de față personalul navigant civil. Este vorba de o indemnizatie, în cuantum de 3000 de lei. Cel mai devreme să se acorde în semnestrul doi, iar cel mai tarziu anul viitor, de la 1 ianuarie 2015."

În aprilie, cei peste 5,5 milioane de pensionari vor primi pensiile în avans, până în data de 18.
 
ILEANA CIUTAN, președinte, Casa Națională de Pensii Publice "Institutia noastră s-a organizat astfel încât să viram mai repede banii către compania de poșta, iar plata să înceapă cu data de 10 aprilie. Plata prin bancă va începe pe data de 14 aprilie."

VOX "Astept, pentru că toată merge la întreținere."

Ministerul Muncii ia în calcul și acordarea unor ajutoare pensionarilor, în perioada sărbătorilor. În ce privește salariul minim brut pe țară, Rovana Plumb, a declarat pentru Mediafax, că nivelul va crește cu 12,5%, începând cu 1 iulie 2014, ajungând la 900 de lei, iar în 2016 va fi de 1.200 de lei, cu 33% mai mare decât în iulie 2014. Șefa Muncii a precizat că banii necesari pentru aceste creșteri sunt asigurați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2