Date companie
 
 
 
 

De Bobotează, slujbă de sfințire la Izvorul Minunilor din Stâna de Vale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bihor, slujba, sfintire, izvorul, minunilor, stana, vale
 

În stațiunea bihoreană Stâna de Vale a fost oficiată, ca în fiecare an de Bobotează, slujba de sfințire a Izvorului Minunilor. Ceremonia religioasă intrată în tradiția locului este menită să sfințească apa ce izvorăște din inima muntelui, pentru a se păstra pură și sănătoasă vreme îndelungată. Un sobor de cinci preoți ortodocși, în frunte cu părintele stareț al Mânăstirii Stâna de Vale, arhimandritul Serafim Pop, a sfințit apele izvorului. Preoții, alături de turiștii care petrec aceste zile de sărbătoare în stațiunea Stâna de Vașle și care au asistat la slujbă cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, s-au rugat pentru sănătatea celor care vor bea apă din Izvorul Minunilor.

arhimandrit SERAFIM POP, starețul Mânăstirii Stâna de Vale „Din an în an, atât credincioșii, cât și pelerinii care vin în stațiune, după slujba Sfintei Liturghii urcăm la Izvorul Minunilor, pentru a ruga pe Dumnezeu ca să trimită Duhul Sfânt de a sfinți apele, ca prin venirea lui și sfințirea apelor viața noastră să fie mai liniștită, mai plină de har, purtând pe Dumnezeu în inimile noastre. Izvorul Minunilor este cunoscut ca o apă foarte pură cu niște proprietăți deosebite și, prin slujba de sfințire, nu facem altceva decât prin venirea Duhului Sfânt să crească calitățile acestei ape, care, ajungând, atât în casele creștinilor, cât și a necreștinilor, rugăm pe Dumnezeu să dea belșug și sănătate tuturor celor care se vor împărtăși din ea.”

LOREDANA ROXIN, reporter „De Bobotează, preoții sfințesc apele, inclusiv pe cele curgătoare. Prin acest ritual, apa cea de toate zilele își schimbă proprietățile, devenind benefică pentru sănătatea trupului și a sufletului. În fiecare an, la Stâna de Vale, Botezul Domnului este marcat printr-o o ceremonie religioasă, săvârșită, chiar aici, la Izvorul Minunilor’’.

VOX „În fiecare an, venim cu drag la Izvorul Minunilor la slujba de Bobotează, este o slujbă înălțătoare și ne place foarte mult.”

VOX „Slujba de Bobotează de la Izvorul Minunilor, din Munții Apuseni, este o mare sărbătoare pentru această zonă.” 

VOX „În fiecare an, vin pentru suflet, pentru părinți, pentru frați, pentru fete, nepoți, duc apă.” 

VOX  „Sunt fericită că, astăzi, mă aflu aici la sfințirea apei de Bobotează și este ca un balsam pentru suflet.” 

De-a lungul timpului, în jurul Izvorului Minunilor s-au țesut legende fascinante. Una dintre ele spune că izvorul cu ape miraculoase s-a născut dintr-o mare iubire, între o fată de împărat din Țara Ghețurilor și un fecior de crai din Țara Focului. Și, atunci când ceva se naște din dragoste, orice miracol este posibil. Se mai spune că acela care bea apă din Izvorul Minunilor se curăță trupește și sufletește și rămâne veșnic tânăr.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2