Date companie
 
 
 
 

De Crăciun, românii din Diaspora au fost alături de șoferii de tir

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sofer, tir, romani, diaspora
 

COSMINA STOIAN reporter ”Solidaritatea românilor din Diaspora este impresionantă, o dovadă fiind și omenia de care au dat dovadă, de Crăciun. Încă de săptămâna trecută, românii stabiliți în străinătate au postat pe grupuri de Facebook mesaje în care îi anunțau pe șoferii de tir aflați în cursă, că sunt așteptați în casele lor pentru a nu-și petrece Crăciunul singuri, prin parcari. Rezultatul: mulți șoferi de tir au ajuns în casele românilor stabiliți în străinătate, iar cei care au rămas în parcari au primit mâncare tradițională și au fost colindați, pentru a simți și ei sărbătoarea nașterii Domnului.”
"Cine e în zona Koln-Bonn vă așteptăm cu drag la masa noastră mâine în sfânta zi de Crăciun. Venim să vă luăm de unde sunteți parcați. Sărbători fericite tuturor românilor de pretutindeni!", a scris cineva, pe grupul de Facebook ”Voluntari în Europa”.
"Bună seara! Dacă sunt colegi, șoferi în zona Girona, care sunt departe de familie, vă pot invita mâine la mine. Transport inclus. Nu are rost să fim singuri într-o cabină. Credeți-mă, știu ce înseamnă", a notat o altă persoană.
Mulți dintre șoferii români aflați în cursă pe șoselele Europei au fost impresionați de gestul conaționalilor.
"Anul acesta pentru mine și alți câțiva camionagii, Moș Crăciun a luat înfățișarea unui tânăr pe nume Mihai, el însuși șofer de camion stabilit cu familia în Anglia, care a trecut prin parcările din zona Coalville, dăruindu-ne din bunătatea sufletului său. A bătut la ușa fiecărui camion românesc și ne-a omenit cu mâncare caldă și o vorbă bună. Uneori, Moș Crăciun apare îmbrăcat în blugi și geacă albastră!", a scris un șofer de tir.
„Sunt unul din șoferi... Sincer să vă spun și eu am fost sceptic în privința asta... Pâna ieri când dintr-o dată am auzit 2 bătăi în ușa camionului. Am deschis geamul crezând că poate e un coleg care vrea să îmi mut puțin camionul. Defapt au fost 2 români, cu un cadou pentru mine și încă unul când au văzut că sunt cu soția. Sunt puțin mai sensibil și vă spun sincer, când am coborât să le mulțumesc, am început să plâng... Nu mă așteptam nici o secundă la așa gest. După nici 30 de minute, ne-au invitat să ne petrecem seara cu ei la masă. ” a scris un șofer de tir.
Campania a fost pornită la inițiativa Adrianei Mureșan, șofer de tir, care muncește și trăiește în Spania. La rândul ei a colindat prin parcări și le-a oferit  bunătăți colegilor ei de breaslă.
"Am colindat azi pe cei care colindă în fiecare zi șoselele Europei. Români, italieni, lituanieni, bulgari, nemți, marocani, toți ne-au transmis un curcubeu de sentimente de fericire și ne-au umplut de fericire. Toți trăim magia sărbătorilor departe de casă.” a scris inițiatoarea campaniei pe grupul de Facebook.
Acțiunile românilor din Diaspora nu se opresc aici. După dovada de mărinimie de Crăciun, oamenii încep deja să se organizeze pentru noaptea de Revelion, când îi așteaptă din nou în casele lor pe românii aflați pe drumuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2