Date companie
 
 
 
 

De Izvorul Tămăduirii, zeci de mii de credincioși s-au înghesuit la biserici, ca să ia agheasmă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, credinciosi, jandarmi, scrisoare, barbat, biserici, enoriasi, izvorul, tamaduirii, agheasma
 

De Izvorul Tămăduirii, zeci de mii de credincioși s-au înghesuit la biserici, ca să ia agheasmă. Jandarmii le-au făcut față cu greu enoriașilor care s-au călcat în picioare, de teamă că nu vor apuca să ia apă sfințită. Așa au stat lucrurile în comuna Nucet, din județul Dâmbovița, dar și în alte zone din țară.

AMBIANTA "- Stã toatã lumea la rând! Nu vã mai înghesuiți! Fiți înțelegãtori, nu vã mai împingeți! V-am rugat frumos! – Te rog sã mã crezi cã sunt bolnavã! – Eu vã cred, doamnã!"

VOX "- A dat Dumnezeu și Mãicuța Sfântã! – De ce se îmbulzește lumea? –Nu știu, de sãrãcia lumii. Poate murim aicia!"

Credincioșii care au mers sã ia apã sfințitã de la Biserica Greacã din Brãila au fost ceva mai evlavioși. Peste 10.000 de creștini au aștepat răbdători, ore bune la coadã, pânã au ajuns la butoaiele cu agheasmã.

VOX "Iau douã sticle, dar iau sã dau și la cei care sunt nevoiași și nu pot sã vinã, sã stea. Pentru tãmãduire, pentru vindecare, pentru orice boalã și pentru purificarea sufletului."

De Izvorul Tămăduirii, președintele Traian Bãsescu s-a recules, alături de alți creștini, la slujba oficiată la Mãnãstirea "Izvorul Tãmãduirii" din Salva, județul Bistrița-Nãsaud. În curtea mãnãstirii, Traian Bãsescu a fost întâmpinat de sute de oameni, dar și de patru cãlãreți îmbrãcați în costume populare.

AMBIANTA "- Hristos a înviat! - Adevarat a inviat! - Bine ati venit, domnule presedinte! - Bine v-am gasit!"

După slujbă, președintele a revenit la obiceiurile de altãdatã, făcând o baie de mulțime. Sute de oameni s-au înghesuit sã îi strângã mâna. Unul dintre credincioși a profitat de prezența președintelui, ca să-i înmâneze o scrisoare. Ca să fie sigur că nu va fi ignorat, omul s-a așezat în fața coloanei oficiale. SPP-iștii au încercat să-l îndepărteze, dar Traian Bãsescu a oprit mașina și a luat scrisoarea bãrbatului. Înainte de plecarea de la mânăstire, președintele a primit o icoanã de la maica starețã Stravofora Emanuela. Câteva ore mai târziu, el posta pe pe rețeaua de socializare o pozã cu icoana primitã cadou.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2