Date companie
 
 
 
 

De la 1 iunie vor intra în vigoare cardurile de sanatate si reteta electronicã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, sanatate, electronica, farmacisti, card, sistem, reteta, iunie, informatizat
 

Reteta electronicã si cardul national de sãnãtate devin operationale, de la 1 iunie. Sistemul medical informatizat, cu retete electronice si un card national de sãnãtate, tot electronic, devine, astfel realitate. Ministerul Sanatatii intentiona de mai mult timp sa aplice un astfel de sistem, cu scopul de a opri fraudele în sistem, dar si pentru a avea o mai buna evidentã a pacientilor. Potrivit noilor reglementari din sistemul sanitar, pacientii asigurati vor beneficia, începând cu luna august, de cardul national de sãnãtate, iar pacientii îsi vor putea lua medicamente pe baza unor prescriptii electronice.

LUCIAN DUTÃ, presedinte, C.N.A.S. "Cadrul national de sanatate costa in final cu tot cu distributie 2 euro, 2 euro si ceva per pacient. Cine nu va avea card inseamna ca nu e asigurat si trebuie sa isi rezolva situatia."

Problema este ca aplicatia este functionala doar daca spitalele si farmaciile sunt conectate la internet. In plus, medicii si farmacistii se tem ca vor fi nevoiti sa suporte costurile implementarii noului sistem.

DOINA MIHÃILÃ, presedinte, Federatia Medicilor de Familie "Noi am spus clar ca daca trebuie sa suportam noi costurile infrastructurii cardurilor vom refuza categoric sa o facem. Vor gasi metode prin care sa gaseasca resurse financiare pentru a ne ajuta cu aceste cititoare de carduri."

LUCIAN DUTÃ, presedinte, C.N.A.S. "Medicul ii scrie in computer reteta, i se da formularul, copie si se duce la farmacie si cu un cod de bare farmacistul verifica."

CLARA POPESCU, vicepresedinte, Colegiul Farmacistilor din Romania "Trecerea la prescrierea electronica presupune o serie de cheltuieli pentru farmacii si speram ca acele cititoare de carduri sa fie decontate de CNAS."

Desi prescriptia electronicã va intra în vigoare de la 1 iunie, medicii vor putea folosi, o perioadã, si vechile retete, pânã se vor obisnui cu noul sistem.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2