Date companie
 
 
 
 

De la 1 martie, românii vor plãti pentru fiecare internare în spital

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, pacienti, coplata
 

Introducerea coplãtii a declansat imediat protestele pacientilor. Multi sunt cei care se întreabã de ce mai plãtim asigurãri medicale obligatorii dacã tot va trebui sã dãm bani în plus de fiecare datã când vom avea nevoie de medic.

VOX bãrbat: "Nu mi se pare corect. (...) Cea mai mare parte a populatiei o sã fie afectatã, în special pensionarii."

VOX femeie: "La salariile care sunt si cât plãtim noi la asigurãrile de sãnãtate (...) cred cã e prea mult. Dar nu avem ce face. Avem probleme de sãnãtate, trebuie sã plãtim."

Guvernul a amânat de mai multe ori introducerea coplãtii. Ea ar fi trebuit sã intre în vigoare încã din 1 ianuarie, pentru a combate raportãrile false de servicii medicale. Premierul Victor Ponta a declarat, după întâlnirea avută cu delegația FMI, ca Executivul s-a obligat sa o introduca de la 1 martie. Singurele serviciii medicale care vor rămâne gratuite sunt cele de urgență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Euthyroxul, cel mai căutat medicament din România ( 11 Mai 2020 )

  Euthyroxul, un medicament prescris pacienților cu afecțiuni tiroidiene, care costă aproximativ 10 lei, se califică pentru titlul de „cel mai căutat medicament din România”, în perioada pandemiei de coronavirus.

 • Noi clarificări privind acordarea serviciilor medicale și a tratamentelor ( 10 Aprilie 2020 )

  Noi lămuriri în cazul ordinului prin care s-a redus activitatea medicală, din cauza pandemiei. După ce în spațiul public au apărut interpretări eronate cu privire la regimul internărilor și consultațiilor, șeful Departamentului pentru...

 • A fost testat primul heliport funcțional al spitalului Universitar din București ( 14 Noiembrie 2019 )

  Primul heliport funcțional al Spitalului Universitar din Capitală a fost testat înainte de a fi deschis. Un elicopter a survolat unitatea spitalicească și s-a apropiat suficient de mult de construcție, pentru a stabili traseul optim de aterizare. Tot cu această ocazie s-a testat și balizajul. Elicopterul nu a atins platforma heliportului, dar a coborât foarte aproape. Testele au durat o oră și jumătate. Piloții au inspectat și cele două culoare de zbor, de zi și de noapte.

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2