Date companie
 
 
 
 

De la 1 septembrie, TVA redus la pâine, dar apar taxe noi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, fmi, septembrie, paine, tva, alcool, aur, accize, chitoiu
 

Taxa pe Valoarea Adăugată la pâine se reduce de la 24 la 9 la sută, începând cu 1 septembrie! Este anunțul făcut de premierul Victor Ponta, după o discuție cu reprezentanții FMI. În schimb, pentru a acoperi minusul de venituri la bugetul statului, guvernanții vor introduce o acciză la aur și le vor majora pe cele de la alcool.

DANIEL CHIȚOIU, ministrul Finanțelor "- Accizele la alcool cresc, de la 750, la 1.000 de euro pe hectolitru. La bunurile de lux, accizele se referă la aur, obiecte din aur, ceasuri, la mașini cu capacitate cilindrică de peste trei mii de centimetri cubi, iahturi, la armamanet utilizat de persoane fizice. - Și cam cu cât cresc accizele? - Păi, v-am spus, la alcool! - Păi, și la celelalte? - La celelalte, introducem accizele. Deci nu existau, acum le introducem!"

Măsura diminuării TVA la pâine va contribui, potrivit premierului, la diminuarea evaziunii fiscale, deși experții FMI sunt sceptici în privința unui eventual impact favorabil.

VICTOR PONTA, premierul României "Avem acordul lor, pe toată rectificarea bugetară, inclusiv reducerea TVA la pâine, însă, repet acest lucru, opinia lor a fost că nu vom avea o scădere a evaziunii fiscale. Opinia noastră a fost că putem avea, printr-un parteneriat cu asociațiile de producători, acest rezultat desoebit!"

Conform ministrului Agriculturii, consumul mediu anual de pâine, în statele Uniunii Europene, este de 80 de kilograme pe cap de locuitor, în timp ce în România e mai mic de 30 de kilograme.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2