Date companie
 
 
 
 

De Ziua Armatei Române

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Octombrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mesaje, armata
 

Ziua Armatei Române, sărbătorită în cadru restrâns, fără public, din cauza restricțiilor! Manifestațiile au avut loc în principalele garnizoane din țară, în statele în care România are acreditați atașați ai apărării, precum și în bazele militare din teatrele de operații unde sunt dislocați militarii români.

AMBIANȚĂ 


În Capitală, Ziua Armatei Române a fost marcată de o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, precum și de o ceremonie de primire a Drapelului de Luptă al Institutului Medico-Militar. Totodată, în această zi specială, au depus jurământul militar și studenții în anul I ai Catedrei de Pregătire și Perfecționare Medico-Militară București. La manifestații au fost prezenți și șeful statului, Klaus Iohannis, și premierul Ludovic Orban, care au transmis câte un mesaj de apreciere militarilor români.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Îmi exprim, astăzi, recunoștința față de eroii-ostași căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei și aduc un omagiu supraviețuitorilor, veteranii de război. Dragostea și datoria lor față de țară reprezintă exemple durabile pentru generația tânără."

"Militarii noștri, cei aflați în prezent în misiuni în țară sau în cadrul coalițiilor sau al alianțelor internaționale, dovedesc că spiritul de sacrificiu, de camaraderie și de disciplină sunt valori însușite și trăsături de caracter definitorii ale poporului român."

Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat că țara noastră este privită ca un veritabil pilon de stabilitate și securitate în regiune și joacă un rol important în apărarea colectivă aliată. Totodată, premierul le-a mulțumit militarilor români pentru profesionismul cu care întăresc capacitatea defensivă a țării, la standarde euro-atlantice, și activează în teatrele de operațiuni internaționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2