Date companie
 
 
 
 

De Ziua Europei, zeci de tineri au protestat în fața reprezentanței Comisiei Europene la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, ziua, protest, tineri, comisia, europeana, europei, reprezentanta, pes, activits
 

Protest de Ziua Europei, la București! Circa 50 de tineri au participat la un miting, în fața reprezentanței Comisiei Europene la București, pentru a atrage atenția asupra faptului cã românii nu sunt considerați cetãțeni egali cu ceilalți europeni. Asta cu toate că unii dintre ei nu prea știau de ce protesteazã și nici ce semnificații are ziua de 9 Mai.

VOX "- Ce înseamnã 9 Mai pentru dumneavoastrã? - 9 Mai pentru mine înseamnã ziua... Hai sã dãm un google! Hai sã dãm! Nu știu dacã merge. Avem net?"

Tânãrul a fost salvat de unii mai documentați, din rândul protestatarilor.

VOX "- De ce am ales data de 9 Mai pentru a protesta în fața Comisiei Europene? Datoritã... - Ziua Europei! -  Exact! Ziua Europei!"

VOX "- Știi, de fapt, de ce ești aici? - Oarecum. - Știi ce înseamnã ziua de 9 Mai? - Independența României și Ziua Europei."

Data de 9 Mai a marcat independența României ca stat, sfârșitul celui de-al doilea rãzboi mondial și ziua constituirii oficiale a Uniunii Europene.

VOX "Nu știu dacã ați încercat sã vã gãsiți o slujbã în vest. Diplomele nici mãcar nu sunt recunoscute. Tre' sã faci cursuri din nou doar pentru cã ești român."

GEORGE DRÃGULIN, membru PES Activists România "Nu cer neapãrat mai multe locuri de muncã, locurile de muncã se fac ele singure, mai multe drepturi la nivelul luãrii deciziilor importante!"

VICTOR NEGRESCU, președinte PES Activists România "Noi vrem sã participãm la viața publicã și în acest sens am lansat și un portal, mesajcatreeuropa.eu, prin care orice cetãțean poate da cu un singur click un mesaj cãtre liderii europeni!"

Acțiuni similare au fost organizate în mai multe localitãți din țarã și fac parte din Ziua Europeanã de Acțiune PES Activists, desfãșuratã sub sloganul "Uniți în solidaritate". Potrivit prezentării de pe situl oficial, PES activists România este organizația în care membrii și simpatizanții de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiștilor Europeni și rețelei de simpatizanți existentă la nivelul tuturor țărilor membre UE. In prezent în România există peste 3000 de membrii PES activists în toată țara și organizația se mândrește cu o medie de 3 evenimente pe lună și aproximativ 300 de acțiuni organizate de la înființarea sa în 2007. Pe același site, organizația salută asumarea de către PSD a susținerii PES activists România, a acțiunilor și activităților sale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2