Date companie
 
 
 
 

Decizia de a demola Hala Matache genereaza proteste

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : jandarmi, protestatari, hala, matache, demolata
 

Jandarmii bucureșteni au fost mobilizați, sâmbătă, la Hala Matache, pentru a-i împrăștia pe cei 70 de protestatari, veniți să-și manifeste nemulțumirea față de hotărârea prin care hala urmează să fie demolată. Unii dintre demonstranți au fost legitimați și chiar amendați de oamenii legii.

AMBIANTÃ: "-Cum adicã sã-i luati! Stati putin, nu pleacã nimeni! Este atâta presã, da? Nu s-a întâmplat nimic! -Vã rog sã mã urmati la sediul Sectiei Nr. 1 Politie pentru luarea mãsurilor legale! -Ce mãsuri legale?..."

Situația s-a calmat după câteva minute.

AMBIANTÃ: "Dacã noi o sã le spunem, plecãm de aici si fiecare ne plimbãm individual si facem poze si facem desenul halei, asa cum am convenit nu mai este nicio problemã!"

VOX: "Ultimul desen al halei din pãcate, dar cine stie poate cã desenele astea o sã aibã puterea sã o pãstreze în locul ei!"

MIRCEA TOMA, jurnalist "Noi am venit cu sotia, sã facem niste fotografii, am auzit cã se demoleazã Hala Matache despre care stiu cã este monument istoric si am venit sã facem niste fotografii înainte de a se întâmpla catastrofa asta!"

Pentru a face loc unui bulevard cu trei benzi, în zona Buzești-Berzei, vor fi demolate 126 de clădiri, 13 dintre acestea, monumente istorice. În zona istoricã a Bucureștiului, sunt 18.000 de clădiri, iar 1.500 dintre acestea sunt monumente istorice. În ultimii 10 ani, au fost demolate aproape 1.000 de astfel de imobile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2