Date companie
 
 
 
 

Declarați incompatibili de Înalta Curte, deputații Andon și Pâslaru rămân, totuși, în Parlament

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ani, senat, decizie, comisia, camera, deputatilor, diaconu, juridica, incompatibili, andon, paslaru
 

Comisia juridica a Camerei Deputatilor, mai presus de Inalta Curte! Sergiu Andon si Florin Pâslaru rãmân deputati, desi Înalta Curte s-a pronuntat, definitiv si irevocabil, asupra faptului cã cei doi sunt incompatibili. Decizia de a ignora hotararea Inaltei Curti apartine deputatilor din Comisia Juridica.

SERGIU ANDON, deputat "Decizia de 12 la 2 cã nu sunt incompatibil. Subiectul s-a închis, da. Nu mã surprinde. Ar fi fost o zi rusinoasã, am zis eu, în scrisoarea cãtre colegi."

Agentia Nationala de Integritate a cerut Parlamentului revocarea din functie a deputatilor Florin Pâslaru si Sergiu Andon de mai multe ori. Prima solicitare a fost transmisa la data de 28 decembrie 2011, iar ultima în luna mai. Dosarul celor doi a fost blocat, însa, în Comisia juridica. Insistentele Agentiei de Integritate l-au deranjat pe Sergiu Andon.

prin telefon: SERGIU ANDON, deputat "E o revenire la o pisalogeala pe care o face A.N.I."

Mai mult, Florin Pâslaru sustine ca nu a primit niciun raport din partea ANI, ca atare este ca si cum nu ar fi existat un proces. In plus, ar avea calitati care il califica sa ramana in Parlamentul Romaniei.

FLORIN PASLARU, deputat "Nu este o motivatie sa imi dau demisia din parlament. Am fost desemnat cel mai activ parlamentar din Romania."

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, catalogheazã decizia deputatilor drept una fãrã precedent, care pune la îndoialã existenta statului de drept. Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate invoca legile 161 din 2003 si 176 din 2010, care arata ca orice demnitar declarat incompatibil de instanta, îsi pierde calitatea, si timp de 3 ani nu mai poate candida la o functie publica. În aceeasi situatie este si fostul ministru al Culturii, Mircea Diaconu. ANI a cerut senatului revocarea acestuia din functie, fiind declarat incompatibil de instanta suprema, dar hârtia a ajuns dupa ce senatorii au intrat în concediu. Situatia celor trei ar putea fi lamurita doar într-o sesiune extraordinara. Deocamdata, Sergiu Andon, Florin Pâslaru si Mircea Diaconu sunt platiti în continuare din banii publici, desi instanta a dat verdict definitiv de incompatibilitate în cazul lor. Este posibil ca ei sa ramâna membri ai Parlamentului pâna în toamna, când oricum le expira mandatul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2