Date companie
 
 
 
 

Declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : candidat, presedintie, kovesi, greco, iohannis, report
 

Un nou atac al președintelui Klaus Iohannis, la adresa guvernării PSD-ALDE! Într-o declarație de presă susținută, astăzi, șeful statului a comentat conținutul și efectele raportului GRECO și a cerut măsuri din partea Executivului, pentru remedierea problemelor.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Guvernul PSD ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la mecanismul anticoruptie al Consiliului Europei. Concluziile celor două rapoarte GRECO, adoptate în 21 iunie și publicate, ieri, cu o întârziere semnificativă de căre Guvern, arată, încă o dată, multiplele prejudicii aduce de PSD ALDE prin modificarea legilor justiției și a legislației penale.”

Președintele susține că sunt multe probleme departe de a fi rezolvate, inclusiv numirile în parchete. El consideră că este necesară inițierea unui proiect de lege care să conțină măsurile necesare pentru "reașezarea legislației în concordanță cu statul de drept, cu voința populară și în acord cu organismele europene". De asemenea, cere Guvernului să vină cu o inițiativă legislativă pentru a corecta "anomalia" care este Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, precum și alte probleme din domeniu. La scurt timp, a venit și replica PSD, printr-un comunicat. PSD anunță că nu va mai pune în discuție nicio modificare a legilor justiției, până când nu există un consens unanim din partea magistraților, susținând că raportul de follow-up publicat de GRECO se raportează la evaluarea ad-hoc din luna martie, fără legătură cu referendumul din 26 mai. În declarația de astăzi, Klaus Iohannis a afirmat din nou, că o susține pe Laura Codruța Koveși pentru funcția de procuror șef european, afirmând că se știe acest lucru în toată Europa. Șeful statului a explicat, însă, că acest post nu se negociază, așa cum se întâmplă cu comisarii europeni sau cu președinții și vicepreședinții instituțiilor Uniunii Europene. Președintele a făcut o precizare și cu privire la concluziile întâlnirii de marți cu liderii PNL.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Concluziile au fost că voi candida, așa cum am anunțat încă de anul trecut, pentru poziția de președinte al României pentru al doilea mandat, că PNL își menține, așa cum a hotărât de anul trecut, că eu voi fi candidatul lor și că vom colabora foarte bine, eficient. PNL mă propune, eu sunt candidatul lor și vom avea o abordare de campanie așa cum se cuvine și așa cum se așteaptă românii.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2