Date companie
 
 
 
 

Declarație a președintelui Traian Băsescu, despre bugetul european, legătura dintre MCV și Schengen și scandalul cărnii de cal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, basescu, scandal, buget, cotroceni, scrisoare, carne, uniunea, schengen, europeana, USL, cal, conferinta, MCV, riscuri
 

6 miliarde de euro! Aceasta este suma pe care o primește România în plus, în bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014- 2020. În conferința de presă susținută, duminică, la Palatul Cotroceni, președintele Traian Băsescu a precizat că se consemnează o creștere de 10 la sută pe fonduri de coeziune și de 27 la sută pentru Politica Agricolă Comună. Cu un buget de 39,9 miliarde de euro și cu o contribuție de 8,9 miliarde de euro, România este un beneficiar net de fonduri europene, cu o valoare de 31 miliarde de euro. Președintele a precizat că a întâmpinat dificultăți în a-i convinge pe liderii europeni că România își poate îmbunătăți nivelul de absorbție foarte scăzut pe care îl are de 5 ani, de la începerea exercițiului bugetar curent. În timpul conferinței, șeful statului a comentat și situația referitoare la aderarea României la Schengen. El a spus că principalii decidenți ai USL ar trebui sã-și asume criticile din ultimul raport MCV și sã transmitã printr-o scrisoare poziția la cele semnalate.

TRAIAN BÃSESCU, președintele României "Cred ca trebuie trimisa o scrisoare semnata de principalii decidenti ai majoritatii parlamentare: prim-minstrul, presedintele senatului, presedintele camerei, in care sa ia punct cu punct aspectele negative din raportul MCV si sa transmita pozitia cu privire la cele semnalate."

Referitor la un alt subiect care a inflamat spiritele, zilele acestea, acela privind arborarea steagului Ținutului Secuiesc, Traian Bãsescu a criticat comportamentul autoritãților de la București și Budapesta.

TRAIAN BÃSESCU, președintele României "Au existat mici gesturi reprobabile, dar sa promovezi, sa impingi in tema nationalista intr-o perioada de criza economica in care e foarte usor sa-ti aliniezi oamenii la nemultumire mi se pare un comportament iresponsabil si la Budapesta si la Bucuresti."

In aceiași conferință de presă președintele a atras atenția asupra riscurilor la care ne expunem în scandalul cãrnii de cal.

TRAIAN BÃSESCU, președintele României "De se va constata cã au existat nereguli la expeditor, deci în România, România va fi decredibilizatã pentru mulți ani și riscurile sunt extraordinar de mari sã avem restricții la export."

În scandalul cărnii de cal din lasagna comercializată în Marea Britanie, oficialii de la București așteaptã rezultatul întâlnirilor programate, luni, la Paris și Londra, între autoritățile britanice și franceze, cu reprezentanții companiilor implicate.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • Monedă aniversară privind relațiile diplomatice între România și Japonia, emisă de B.N.R ( 7 Iulie 2021 )

  100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...

 • Ziua Jurnalistului Român ( 28 Iunie 2021 )

  Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat distincțiile "Credință și loialitate" jurnaliștilor care au demonstrat de-a lungul timpului pasiune și devotament pentru meseria pe care și-au ales-o.

 • Start Show România, duminică, la Național TV ( 26 Iunie 2021 )

  Dacă e duminică, e Start Show România! Echipa de producție a intrat în vacanță, dar asta nu înseamnă că telespectatorii ar putea fi lipsiți de spectacolul de televiziune preferat. Diana Matei și Adrian...

 • Conferință pe tema securității, la Universitatea ”Carol I” ( 25 Iunie 2021 )

  ”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2