Date companie
 
 
 
 

Demers în stradă, pentru realizarea Autostrăzii Marii Uniri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, piata, protest, autostrada, asociatii, victoriei, marii, civice, uniri, a8
 

Protest al asociațiilor civice care militează pentru Autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni, numită și Autostrada Marii Uniri, în Piața Victoriei! Protestatarii susțin că fac acest demers din cauză că statul român întârzie cu bună știință construcția magistralei rutiere. Patru asociații din Republica Moldova, respectiv Pro Infrastrctura, Împreuna pentru A8, Moldova vrea Autostradă si Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, și-au trimis repezentanții în inima Bucureștiului.

ANA IACUB, reporter “Oamenii au venit, aici, în Piața Victoriei, tocmai din Republica Moldova pentru a le cere autorităților de la București să se implice în realizarea Autostrăzii Marii Uniri. Protestatarii susțin adoptarea unor masuri care să permita finalizarea soselei în următorii 11 ani. Propunerile au fost trimise Guvernului si celor doua Camere ale Parlamentului.”

Oamenii vor ca proiectul Autostrăzii Marii Uniri să devină, chiar anul acesta, unul dintre obiectivele prioritare ale guvernanților. Pentru asta, membrii celor patru asociații susțin că Executivul de la București ar trebui să numească un expert în infrastructură la vârful Ministerului Transporturilor, condus, momentan, de Rovana Plumb. Totodată, protestatarii cer înlocuirea lui Narcis Neaga din functia de director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

DORIN DOBRINCU, președinte, Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei "Ceea ce se întâmplă la CNAIR este inacceptabil, de aceea solicităm demisia directorului general Narcis Neaga. Cerem guvernului României să propună un ministru la Transporturi competent, pentru că ce am văzut până acum este o bătaie de joc la adresa Moldovei în particular, și României în special."

Reamintim, că în toamna anului trecut, Parlamentul a adoptat o lege prin care obliga Ministerul Transporturilor să construiasca Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni. Însă, după doar o lună, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat că este posibil ca, în loc de A8, să se construiască o altă autostradă, respectiv, între Bacău și Brașov. Nici până la această oră, autoritățile n-au decis dacă vor construi sau nu Autostrada Marii Uniri.

IONEL APOSTOL, președinte, ”Asociația Împreună pentru A 8” "Noi solicităm realizarea de 12 ani. Am ajuns în situația în care nu mai credem nimic din promisiunile guvernului."

Protestatarii au solicitat o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă, în speranța că vor găsi înțelegerea necesară demarării proiectului de mare importanță pentru țara noastră și pentru Republica Moldova.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2