Date companie
 
 
 
 

Demers în stradă, pentru realizarea Autostrăzii Marii Uniri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, piata, protest, autostrada, asociatii, victoriei, marii, civice, uniri, a8
 

Protest al asociațiilor civice care militează pentru Autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni, numită și Autostrada Marii Uniri, în Piața Victoriei! Protestatarii susțin că fac acest demers din cauză că statul român întârzie cu bună știință construcția magistralei rutiere. Patru asociații din Republica Moldova, respectiv Pro Infrastrctura, Împreuna pentru A8, Moldova vrea Autostradă si Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, și-au trimis repezentanții în inima Bucureștiului.

ANA IACUB, reporter “Oamenii au venit, aici, în Piața Victoriei, tocmai din Republica Moldova pentru a le cere autorităților de la București să se implice în realizarea Autostrăzii Marii Uniri. Protestatarii susțin adoptarea unor masuri care să permita finalizarea soselei în următorii 11 ani. Propunerile au fost trimise Guvernului si celor doua Camere ale Parlamentului.”

Oamenii vor ca proiectul Autostrăzii Marii Uniri să devină, chiar anul acesta, unul dintre obiectivele prioritare ale guvernanților. Pentru asta, membrii celor patru asociații susțin că Executivul de la București ar trebui să numească un expert în infrastructură la vârful Ministerului Transporturilor, condus, momentan, de Rovana Plumb. Totodată, protestatarii cer înlocuirea lui Narcis Neaga din functia de director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

DORIN DOBRINCU, președinte, Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei "Ceea ce se întâmplă la CNAIR este inacceptabil, de aceea solicităm demisia directorului general Narcis Neaga. Cerem guvernului României să propună un ministru la Transporturi competent, pentru că ce am văzut până acum este o bătaie de joc la adresa Moldovei în particular, și României în special."

Reamintim, că în toamna anului trecut, Parlamentul a adoptat o lege prin care obliga Ministerul Transporturilor să construiasca Autostrada A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni. Însă, după doar o lună, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, a anunțat că este posibil ca, în loc de A8, să se construiască o altă autostradă, respectiv, între Bacău și Brașov. Nici până la această oră, autoritățile n-au decis dacă vor construi sau nu Autostrada Marii Uniri.

IONEL APOSTOL, președinte, ”Asociația Împreună pentru A 8” "Noi solicităm realizarea de 12 ani. Am ajuns în situația în care nu mai credem nimic din promisiunile guvernului."

Protestatarii au solicitat o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă, în speranța că vor găsi înțelegerea necesară demarării proiectului de mare importanță pentru țara noastră și pentru Republica Moldova.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Piața Victoriei, blocată de protestul taximetriștilor ( 17 Aprilie 2019 )

  Piața Victoriei din Capitală a fost blocată din nou de taximetriști, nemulțumiți de concurența pe care le-o fac firmele de ridesharing. Este a patra oară când taximetriștii protestează, de la începutul anului.

 • "Aici sunt banii dumneavoastră", în Sectorul 6 ( 11 Aprilie 2019 )

  Protest inedit al mai multor locuitori ai sectorului 6 din Capitală! Ei au amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, din doi în doi metri, pancarte pe care scrie "Aici sunt banii dumneavoastră". Oamenii sunt revoltați de modul în care...

 • Protestul polițiștilor de frontieră, în București ( 10 Aprilie 2019 )

  Protest al polițiștilor de frontieră, în București! Zeci de polițiști și-au strigat nemulțumirile în fața sediului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Ei cer condiții mai bune de muncă și plata sporurilor și a orelor suplimentare.

 • Miting în fața Guvernului ( 9 Aprilie 2019 )

  Un nou protest în fața Guvernului! Peste 2.000 de sindicaliști din Alianța Federațiilor din Industrie au venit în Piața Victoriei din Capitală pentru a-și manifesta nemulțumirile față de condițiile actuale de muncă. 

 • Protestul grefierilor, în Piața Victoriei ( 22 Martie 2019 )

  Peste 1.500 de grefieri s-au adunat, vineri, să protesteze în Piața Victoriei. Grefierii sunt nemulțumiți din cauza volumului mare de activitate și cer suplimentarea schemelor de personal și elaborarea unui nou statut al profesiei, care...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 19 Apr. 2019

1 EUR = 4.7607 RON
-0.0012
1 USD = 4.2327 RON
0.0005
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2