Date companie
 
 
 
 

Depresia, de sărbători

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sarbatori, depresie
 

În mini-vacanța de iarnă depresia se accentuează mai mult în rândul oamenilor! Pentru cele mai multe dintre persoane, Sărbatorile de Iarnă înseamnă petrecerea unor momente plăcute împreuna cu prietenii sau familia. Totusi, pentru unii, Sărbatorile înseamnă tristete, singuratate, stres și depresie. Specialiștii spun că stresul contribuie la distrugerea sănătatii organismului sau mai mult, poate declanșa emoții care pot duce chiar la suicid. Psihologii spun că în România oameni sunt mai tot timpul singuri, nu doar de Sărbători, doar că de sărbători oamenii devin mai sensibili.

RADU LECA, psiholog
"Oamenii se simt singuri tot timpul anului, dar când vin sărbătorile cineva trebuie să spună cât de singur se simte. O spune atât de tare și este atât de popular încât toți ceilalți din jurul său spun, da și eu ma simt singur. Adevărat că din punct de vedere al oamenilor care susțin că se simt singuri numărul pare mai mare. De ce? Din cauza încărcăturii emoționale. Din punct de vedere cognitiv dacă stăm și analizăm lucrurile corect nu avem de a face decât cu un mit, un mit care vinde servicii. De ce tip? De consiliere psihologică, de dezvoltare personală și emoțională. Oamenii nu se simt singuri, oamenii se simt singuri tot timpul anului, nu doar într-o singura zi." 

Depresia este declanșată de mai multe cauze.

RADU LECA, psiholog

"Depresia apare din punct de vedere hormonal, apare la nivel emoțional din cauza unor evenimente rele și foarte rele din cauza tipurilor de responsabilități pe care nu le dorim, nu neapărat din cauza tipurilor de relații pe care nu suntem capabili să le susținem, dar există varianta secundară care spune în felul următor, au intrat în depresie pentru că nu au reușit să își susțină relația nu fiindcă nu au o relație."

De sărbători, specialiștii recomandă să fim înconjurați de oameni dragi, să nu stăm niciodată singuri.

SIMONA ȚIPIȘCĂ, medic de familie

"Sărbătorile sunt petrecute în familie și nu mai au această apartenență la cei dragi din diverse motive sau poate au fost nevoiți să migreze sau din diverse considerente au rămas singuri. Recomandarea ar fi să apeleze la prieteni, la persoanele dragi, colegi, prieteni, vecini pentru că de fapt suntem o mare familie. Toți împărtășim aceleași tradiții, aceleași sentimente de iubire de compasiune și este firesc să ne integrăm și să îi acceptăm și pe cei cu astfel de tulburări."

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Atunci când o persoană este depresivă îi scade stima de sine, motivația sau încrederea. Specialiștii recomandă ca persoană respectivă să lucreze pentru a reconstitui aceste calități, altfel apare anxietatea, paranoia sau chiar panica."

Pentru că perioada sărbătorilor este una de relaxare și bucurie alături de cei dragi, dar și de bilanț al realizărilor, predispoziția instalării unei depresii este foarte mare la persoanele singure, la cele care au pierdut recent pe cineva apropiat sau au trecut printr-o grea încercare. Reamintim că înainte de Anul Nou, un tânăr de 25 de ani din Constanța s-a aruncat de la etaj și a murit. El a anunțat înainte de a face acest gest extrem că este într-o relație toxică și că este terminat psihic.


Depresia, de sărbători

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 • Spectacol de dimensiuni impresionante, în Bucovina ( 29 Decembrie 2019 )

  Obiceiurile de iarnă, transmise din străbuni, rămân un reper al identității naționale. În Bucovina, tradițiile reprezintă în continuare o ancoră pentru toți cei care an de an își amintesc de ceea ce ne unește cu adevărat. Suceava a găzduit un spectacol de dimensiuni impresionante: peste 1.500 de urători din întreg județul i-au bucurat pe localnici și turiști timp de aproape 10 ore. Oamenii au urmărit cu entuziasm parada organizată cu ocazia sărbătorilor, transmisă în direct de colegii noștri de la Favorit TV.

 • Sărbători magice, la Național TV ( 24 Decembrie 2019 )

  Noi detalii privind sărbătorile de poveste, la Național TV! Zeci de artiști renumiți vor cânta pentru dumneavoastră, de Crăciun și de Anul Nou. Muzica ușoară și cea populară, dar și cântecele de petrecere, vor aduce veselia și distracția...

 • Poluarea aerului, asociată cu un risc mai ridicat de depresie și sinucidere ( 19 Decembrie 2019 )

  Expunerea la niveluri ridicate de poluare a aerului crește riscul de depresie și suicid! Efectele poluării asupra organismului sunt cunoscute de toată lumea, însă, după analizarea a 25 de studii recente, de către cercetătorii de la University College din Londra, s-a ajuns la concluzia că acest fenomen afectează și sănătatea mintală. 

 • Fostul șef al D.N.A. Timișoara, Tamaș Schiffbeck, s-a sinucis ( 15 Martie 2019 )

  Caz șocant la D.N.A. Timișoara! Fostul șef al instituției, Tamaș Schiffbeck, s-a aruncat de la etajul șase al clădirii în care își desfășura activitatea ca procuror. Potrivit colegilor, Tamaș Schiffbeck a ajuns la serviciu de dimineață, dar...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2