Date companie
 
 
 
 

Descinderi cu scandal la gruparea care distribuia bancnote de euro falsificate, în județul Timiș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : timis, euro, bani, fabrica, interlopi, oradea, descinderi, mascati, perchezitii, false, italia, diicot, grupare, bancnote
 

Zeci de percheziții, joi dimineață, în județul Timiș, la persoane suspectate că au distribuit sute de mii de bancnote de 50 de euro falsificate, pe piața din vestul țării. Potrivit Mediafax, surse judiciareau declarat că banii ar fi fost procurați de la o fabrică de bani falși din Oradea. Ramificațiile grupării interlope ajung, însă, până în Italia. Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timișoara, împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat joi 46 de percheziții domiciliareîn județul Timiș. Bancnotele false au fost distribuite prin persoane de încredere ale membrilor grupării interlope, care le-au pus în circulație în mod direct ori prin intermediul unor "săgeți". În timpul perchezițiilor de joi dimineață, suspecții au reacționat agresiv la vederea jurnaliștilor.

AMBIANȚĂ "Alo, alo! Marș! Îți sparg camera! Marș! Marș! Îți sparg geamurile, mă! Marș! Marș! Marș! Îți sparg geamurile, mă!"

Suspecții vindeau o bancnotă de 50 de euro cu 10 lei. Luna trecută, însă, prețul a urcat la 70 de lei. Indivizii făceau și cumpărături cu banii falși. Ei au achiziționat telefoane, laptopuri sau mașini.

AMBIANȚĂ "Ați falsificat bani? Ce ați făcut cu banii? Ce ați facut cu banii falși? Cu cât i-ați vândut? Cu cât ați vândut bancnotele false? De unde ați luat banii?"

În total, 46 de percheziții au avut loc în județele Timiș și Arad. Anchetatorii au în vizor 60 de suspecți. Ca să nu fie prinși, suspecții vorbeau codificat despre banii falși. Ei le spuneau morcovi, echipe sau jucători. Potrivit anchetatorilor, toate bancnotele au fost tipărite în fabrica mafiei italiene de la Oradea, care a fost descoperită toamna trecută.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2