Date companie
 
 
 
 

Descinderi la centrele de colectare a fierului vechi, in Sintesti, judetul Ilfov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : razie, politisti, Ilfov, vechi, fier, centre, colectare, sintesti
 

Razie la centrele de colectare a fierului vechi, in judetul Ilfov. Polițiștii au controlat 30 de centre din Sintesti si au retinut 12 persoane pentru audieri. În paralel, au avut loc și două percheziții la domiciliile unor patroni de centre de colectare.

AMBIANȚĂ (descindere politisti)

Centrele de colectare își aveau sediul în curțile locuitorilor din Sintești. Acolo au ajuns, de cele mai multe ori, și cablurile de cupru furate, iar patronii angajaseră chiar oameni care să topească aceaste cabluri.

VOX "- Încărcăm și descărcăm marfă. - Ce? - Aluminiu, neferoase... de-astea. - Cabluri? - Și din astea. Doar cabluri de cupru, de-alea de telecomunicații? - Da, deșeuri din alea, că doar nu sunt lungi. Îs scurte, îs tăiate."

Patronii centrelor de colectare pentru fier vechi din Sintești și-au construit adevărate palate.

VOX "- Casa asta din ce ați construit-o? - Uite din ce... din moștenitură de la bătrâni, moștenitură, din moștenitură de la bătrâni. Noi, pă ce-am muncit toată viața noastră. - Ce ați muncit dumneavoastră? - Cazane de țuică. Câștigam bani grei pe timpul lui Ceaușescu, nu ca dumneavoastră vă duceați cu sapa."

În urma descinderilor, 12 persoane au fost duse la audieri. 4 pentru furt de cabluri și alte 8 pentru evaziune fiscală.

CLAUDIA BURADA, purtartor de cuvant, I.P.J. Ilfov "În baza unor informatii de la D.G.I.P.I. există informatii că în aceste locații există date conform cărora la aceste locații se aduc materiale feroase și neferoase provenite din infracțiuni."

Prejudiciul adus statului se ridică, potrivit autoritatilor, la aproximativ 1 milion de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2