Date companie
 
 
 
 

Descoperire macabră lângă un drum forestier, în județul Gorj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : drum, ancheta, gorj, descoperire, muzeu, fragmente, cartuse, forestier, cranii, osoase, stanesti
 

Descoperire macabră, lângă un drum forestier din comuna Stănești, județul Gorj! Muncitorii care lucrau la modernizarea drumului comunal au descoperit două cranii umane, câteva fragmente osoase și 15 cartușe. Fragmentele de schelet uman și cartușele au ieșit la iveală în timp ce oamenii săpau cu un buldozer. Ei au anunțat imediat autoritățile.

VOX "S-a făcut un drum auto, pe drumul vechi. Au trecut exact prin zona în care au fost crucile și au trecut cu buldozerul și au scos două cranii și oase. Sunt mai multe, că exact acolo s-a trecut cu războiul."

Localitatea Stănești era situată, în trecut, la granița dintre România și Imperiul Austro-Ungar. Bătrânii spun că în acel loc s-au dus lupte grele și că, tot acolo, s-ar afla rămășițele soldaților uciși în primul război mondial.

VOX "Eram copil și mă duceam cu marfă, cu mama cu calul, la Uricani și la Lupeni, și acolo era o căpățână de om, și se spunea că era de la soldații care au fost pe front."

VASILE PÂRVULESCU, primar, comuna Stănești, județul Gorj "Au găsit acele oseminte. Se presupune că ar fi din primul război mondial, pentru că pe acolo au trecut și nemții."

Anchetatorii au ridicat probele de la fața locului și au deschis o anchetă în acest caz.

CĂTĂLIN BUȘE, purtător de cuvânt, I.P.J. Gorj "Au fost identificate mai multe fragmente osoase, ce par a fi de natură umană, și cartușe, toate aflate în stare de degradare."

Pe de altă parte, reprezentanții Muzeului județean Gorj au demarat și ei cercetările, pentru a stabili proveniența fragmentelor de schelet și a cartușelor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2