Date companie
 
 
 
 

Dezbatere cu scandal privind cardul de sănătate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, sanatate, dezbatere, calugari, asociatie, cardul
 

Scandal la Institutul Național de Sănătate Publică din București, în timpul dezbaterii de vineri privind cardul de sănătate! Mai multi călugări, dar și reprezentanții unor asociații religioase refuză primirea acestor carduri.

AMBIANȚĂ "- Nu vrem, n-avem nevoie! De ce ma obligați? - Eu vă spun ce conține cardul. - N-avem nevoie de card!"

Dezbaterea pe tema introducerii documentului electronic s-a desfășurat câteva ore într-o atmosferă tensionată. Motivul: unele persoane sunt convinse că utilizarea cipului electronic încalcă dreptul la protecția datelor cu caracter personal și dreptul la viață privată!

AMBIANȚĂ "Acest card este un card de urmărire, pentru că el exercită controlul strict asupra vieții private nu numai prin accesul la datele medicale și la alte date personale și informații nevolatile și este emițător de unde radio care permit localizarea în spațiu a persoanei și mai ales localizarea când accesează un serviciu medical prin fondul național de asigurări de sănătate. Noi nu suntem infractori, nu vrem să fim tratați ca o bandă de infractori și nu vrem să deținem asupra noastra un dispozitiv emițător de unde radio, care mai admite și interferențe."

Altii se împotrivesc obligativității utilizării cardului de sănătate.

AMBIANȚĂ "- Nu e obligatoriu! - Aveți telefon? Telefon aveți? - Nu e obligatoriu!"

AMBIANȚĂ "Cum poate să existe juridic acordul liber exprimat, când nu există alternative? Este ca și când ar veni Hitler și ți-ar spune: nu-i așa că mă iubești? Ce alternative ai? Să-ți tragă un glonț în cap!"

Potrivit reprezentanților Asociației pentru Tehnologie și Internet, pentru asigurarea standardelor protecției datelor cu caracter personal ar fi necesar un audit de securitate extern și independent, dar și efectuarea unui studiu de impact asupra vieții private. Toate acestea, înainte de implementarea sistemului de card național de sănătate. Sunt, însă, și persoane care nu acceptă cardul de sănătate din motive pur religioase.

AMBIANȚĂ "Pentru că am înțeles că CARD înseamnă DRAC și nu vrem să umblăm cu dracul în buzunar, așa spun sfinții părinți. Deci concluzie, putem să-l numim talon ca să nu se supere lumea."

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate spun ca alternativa ar putea fi adeverința medicală valabilă pe acea perioadă cât omul plătește asigurările de sănătate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2