Date companie
 
 
 
 

"Dezvoltarea abilităților de viață", o nouă disciplină pentru elevii de gimnaziu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dezvoltare, viata, elevi, curs, gimnaziu, disciplina, abilitati
 

Toamna va aduce o nouă materie opțională pentru elevii de gimnaziu. Școlarii vor putea alege o disciplină care ar trebui să-i învețe cum să se comporte în societate. Este vorba despre "Dezvoltarea abilităților de viață". Teoretic, după finalizarea acestui curs, elevii vor comunica mai eficient și vor învăța să se cunoască mai bine.

ANCA RAFIROIU, inspector școlar adj., I.S.J. Bacău "Vizeaza abilitatile copiilor si ele sunt astfel structurate încât fiecare copil, în functie de particularitatile lui, de dezvoltarea lui psihica, intelectuala, psihica, sa se integreze in grup.''

In ultimii trei ani, peste o mie de dascăli din toată țara au făcut un curs special pentru a putea preda această materie. Pâna în prezent, în Bacău există patru profesori formatori, care vor instrui, la rândul lor, alte cadre didactice. Părerile elevilor în privința noii discipline sunt împărțite.

VOX "Nu inteleg la ce ne ajuta. Asa si profesorii ne pot invata cum sa ne comportam sa ne spuna sa stam cuminti sa nu vorbim urat.''

VOX "Mai intai sa vad cu se ocupa disciplina asta, sa vad ce-as putea sa invat de la ea."

VOX "- Crezi ca este utila? - Desigur, orice disciplina scolara este utila pentru oricine."

"Dezvoltarea abilităților de viață" se studiază timp de doi ani, câte o oră pe saptamână, dar școlarii nu vor fi notați la această disciplină.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O șansă la educație ( 26 Martie 2021 )

  Nevoile copiilor din țara noastră sunt foarte diferite, în funcție de mediul în care cresc și de posibilitățile financiare ale familiei din care fac parte. În timp ce unii micuți duc o copilărie lipsită de griji, jucându-se fericiți, primind dulciuri și cadouri scumpe, pentru alții accesul la tehnologie rămâne doar un vis. Chiar și înainte de situația pandemică, mersul la școală reprezenta un lux pentru copiii defavorizați. Școala online a arătat o dată în plus aceste diferențe. La început de 2021 statisticile arătau că aproape un sfert de milion de elevi nu aveau acces la internet. Așa că nu este de mirare că rata abandonului școlar înregistrează creșteri.

 • Formularul de consimțământ pentru testarea antigen a elevilor, modificat ( 7 Februarie 2021 )

  Formularul de consimțământ al părinților, pentru testarea antigen rapidă a elevilor în cazul apariției simptomelor de infectare cu SARS CoV-2, va suferi modificări, la două zile de la publicarea pe site-ul Ministerului Sănătății.

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Candidații USR-PLUS din Bihor își propun dezvoltarea infrastructurii și a turismului în județ ( 3 Septembrie 2020 )

  Infrastructura și turismul, principalele domenii pe care candidatul USR-PLUS la Primăria Municipiului Beiuș, Sorin Briscan, vrea să le dezvolte în următorii patru ani!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2