Date companie
 
 
 
 

Dieta alimentară nesănătoasă, cauză de deces

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, deces, studiu, dieta, nesanatos
 

Dietele alimentare nesănătoase sunt responsabile de 20% dintre decese la nivel mondial, însemnând mult peste cele provocate de fumat și de hipertensiunea arterială. Sunt rezultatele unui studiu realizat în 195 de țări, inclusiv România, timp de 27 de ani. Rezultatele monitorizării arată că, în 2017, 11 milioane de persoane au murit din cauza unei diete alimentare nesănătoase.

ANA IACUB, reporter “Dietele bogate în sare și cu un conținut scăzut de cereale integrale și de fructe au provocat jumătate dintre aceste decese. Dintre cele 195 de țări analizate, Israel a raportat cea mai mică rată a mortalității provocată de o dietă alimentară proastă, iar Uzbekistan, cea mai mare. România se află sub media clasamentului.”

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist "Totuși vorbim despre o alimentație care conține fructe, legume în țara noastră. Mâncăm cam de toate, avem patru anotimpuri și avem multe legume și fructe autohtone. Însă, să nu uităm că prelevanța obezității a crescut foarte tare la noi. Știm foarte bine că 3 din 10 copii au probleme de sănătate și, dacă tânără generație are probleme de sănătate, clar nu suntem bine în statistici."

În contextul tentațiilor provocate de marketingul la alimente nesănătoase de tip fast-food, puține persoane respectă regulile alimentației corecte, chiar dacă știu de recomandările nutriționiștilor.

VOX "Consider că daca îți verifici porțiile de mâncare, consumi câți carbohidrați trebuie, carne mai rar, proteine, aia e singura dietă care poate exista."

VOX "E bine sa ai un comportament alimentar adecvat funcțiilor organismului tău."

VOX "Am reușit să slăbesc 5 kilograme pe baza de proteine și aceasta m-a ajutat cel mai mult. Am mai ținut o dietă, în urmă cu un an, dar nu pot sa spun că a avut rezultate."

Potrivit nutriționiștilor, regulile generale pentru un stil de viață sănătos impun un consum mare de fructe, legume, leguminoase, pește și cereale integrale. De asemenea, trebuie redus consumul de alimente bogate în sare, zahăr, grăsimi saturate și de calorii.

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist “Trebuie sa mâncăm din toate grupele de alimente, să mâncăm de trei ori pe zi cel puțin, când simțim nevoie mai mâncăm sănătos o gustare de nuci, de un măr autohton cum spuneam și atunci vorbim de echilibru."

Studiul privind riscurile dietelor alimentare proaste a fost publicat în revistă medicală The Lancet. Acesta a urmărit tendințele de consum privind 15 tipuri de diete, în perioada 1990 – 2017.


Dieta alimentară nesănătoasă, cauză de deces

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”România reciclează”, o campanie de succes ( 18 Mai 2019 )

  Peste 50 de tone de aparatură electronică și electrocasnică veche și baterii uzate au fost predate pentru reciclare, în prima lună a celei de a treia ediții a campaniei "România Reciclează". Încurajați de sloganul "DEEEgeaba...

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 • Ziua Națională a Inimii, dedicată conștientizării pericolelor bolilor cardiovasculare ( 4 Mai 2019 )

  Este Ziua Națională a Inimii! Marcată anual la data de 4 mai, această zi este dedicată conștientizării pericolelor bolilor cardiovasculare. Cu această ocazie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a atras atenția, printr-o postare pe rețeaua de socializare...

 • Detalii șocante în cazul decesului lui Răzvan Ciobanu ( 2 Mai 2019 )

  Noi detalii în cazul morții designerului Răzvan Ciobanu! Expertiza preliminară a mașinii conduse de creatorul de modă arată că în momentul în care airbag-urile s-au deschis, Răzvan Ciobanu circula cu 126 de kilometri la oră, aceasta fiind și viteza în momentul impactului.

 • Numărul pensionarilor din România, în scădere ( 1 Mai 2019 )

  Pensionarii, din ce în ce mai puțini, de la an la an! La sfârșitul anului 2016 erau înregistrați în sistemul public de pensii, 5.081.000 de pensionari, apoi, numărul lor a început să scadă, la 5.049.000 de persoane în 2017...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2