Date companie
 
 
 
 

Dieta alimentară nesănătoasă, cauză de deces

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, deces, studiu, dieta, nesanatos
 

Dietele alimentare nesănătoase sunt responsabile de 20% dintre decese la nivel mondial, însemnând mult peste cele provocate de fumat și de hipertensiunea arterială. Sunt rezultatele unui studiu realizat în 195 de țări, inclusiv România, timp de 27 de ani. Rezultatele monitorizării arată că, în 2017, 11 milioane de persoane au murit din cauza unei diete alimentare nesănătoase.

ANA IACUB, reporter “Dietele bogate în sare și cu un conținut scăzut de cereale integrale și de fructe au provocat jumătate dintre aceste decese. Dintre cele 195 de țări analizate, Israel a raportat cea mai mică rată a mortalității provocată de o dietă alimentară proastă, iar Uzbekistan, cea mai mare. România se află sub media clasamentului.”

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist "Totuși vorbim despre o alimentație care conține fructe, legume în țara noastră. Mâncăm cam de toate, avem patru anotimpuri și avem multe legume și fructe autohtone. Însă, să nu uităm că prelevanța obezității a crescut foarte tare la noi. Știm foarte bine că 3 din 10 copii au probleme de sănătate și, dacă tânără generație are probleme de sănătate, clar nu suntem bine în statistici."

În contextul tentațiilor provocate de marketingul la alimente nesănătoase de tip fast-food, puține persoane respectă regulile alimentației corecte, chiar dacă știu de recomandările nutriționiștilor.

VOX "Consider că daca îți verifici porțiile de mâncare, consumi câți carbohidrați trebuie, carne mai rar, proteine, aia e singura dietă care poate exista."

VOX "E bine sa ai un comportament alimentar adecvat funcțiilor organismului tău."

VOX "Am reușit să slăbesc 5 kilograme pe baza de proteine și aceasta m-a ajutat cel mai mult. Am mai ținut o dietă, în urmă cu un an, dar nu pot sa spun că a avut rezultate."

Potrivit nutriționiștilor, regulile generale pentru un stil de viață sănătos impun un consum mare de fructe, legume, leguminoase, pește și cereale integrale. De asemenea, trebuie redus consumul de alimente bogate în sare, zahăr, grăsimi saturate și de calorii.

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist “Trebuie sa mâncăm din toate grupele de alimente, să mâncăm de trei ori pe zi cel puțin, când simțim nevoie mai mâncăm sănătos o gustare de nuci, de un măr autohton cum spuneam și atunci vorbim de echilibru."

Studiul privind riscurile dietelor alimentare proaste a fost publicat în revistă medicală The Lancet. Acesta a urmărit tendințele de consum privind 15 tipuri de diete, în perioada 1990 – 2017.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Start Show România”, duminică, la Național TV ( 20 Februarie 2021 )

  „Start Show România”, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Spectacolul de televiziune va intra în casele dumneavoastră, cu una o ediție de excepție a primului sezon. Distracția, muzica de calitate...

 • „Start Show România”, duminică, de la ora 13:00, la Național TV ( 6 Februarie 2021 )

  „Start Show România”, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Spectacol de televiziune prezentat de Diana Matei și Adrian Enache intră în continuare în casele dumneavoastră, cu o ediție fabuloasă a primului sezon.

 • Tulpina britanică se răspândește rapid și în România ( 5 Februarie 2021 )

  Probele prelevate în cadrul unui studiu medical privind infectările cu SARS CoV-2 au scos la iveală date alarmante. Studiul de secvențiere a genomului virusului SARS CoV-2, realizat de cercetătorii de la MedLife...

 • „Start Show România”, un spectacol de top ( 1 Februarie 2021 )

  „Start Show România” se menține în topul preferințelor telespectatorilor. Una dintre cele mai spectaculoase ediții ale primului sezon al show-lui de televiziune prezentat de Diana Matei și Adrian Enache, redifuzată duminică...

 • „Start Show România”, ediție de zile mari ( 23 Ianuarie 2021 )

  „Start Show România”, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Fabulosul spectacol de televiziune prezentat de Diana Matei și Adrian Enache intră în continuare în casele dumneavoastră, cu una dintre cele...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2