Date companie
 
 
 
 

Diguri împotriva viiturii, la Dolj

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : viitura, dolj
 

Diguri din saci de nisip împotriva viiturii, în judetul Dolj. Debitele pe râul Jiu au crescut, depășind cota de inundație, așa că localnicii împreună cu pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au construit diguri din saci de nisip pentru a stăvili apele. Autoritatile au dispus deschiderea barajului Ișalnița, pentru a proteja casele oamenilor. Localnicii spera sa treacă de aceasta incercare.

VOX: "Cum sa nu imi fie teama daca m-am suit in podul casei de atatea ori."

VOX: "Acolo am stat, tot in pod, deasupra cand a venit marea atunci."

VOX: "Venira baietii de la ape si facura un dig. Preventiv! In caz de pericol il inalta. Va e teama? Normal ca e a 10 oara de data aceasta daca ne-ar inunda."

prin telefon: FLORIN COCOȘILĂ, purt. de cuv., I.S.U. Dolj: "De azi dimineata de la ora sase s-au constituit trei grupe, echipe pentru a vedea acele locuri care pot sa devina vulnerabile (...) s-a luat masura (...) sa se faca pentru a preveni acele diguri din saci de nisip."

Daca apele vor continua sa creasca, autoritatile nu exclud varianta evacuării localnicilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Copilul luat de viitură chiar de sub ochii părinților, găsit mort ( 14 Iunie 2020 )

  Copilul de 4 ani din județul Bihor, care a fost luat, vineri, de o viitură, a fost găsit mort. Copilașul se afla în mașină, împreună cu părinții și fratele său, în drum spre casă. Automobilul trebuia să treacă prin pârâul Valea Neagră...

 • Potop în comuna Mihai Viteazu. Vreme frumoasă în zilele următoare ( 27 Septembrie 2019 )

  A fost potop în județul Constanța! În localitatea Mihai Viteazu, a plouat, în patru ore, cât în toată luna septembrie. Viiturile formate în urma ruperii cerului au făcut prăpăd. Satul Sinoe a fost distrus aproape total.

 • Doi oameni au murit și alți doi au ajuns la spital în urma unui impact violent dintre două mașini ( 21 Iulie 2017 )

  Accident mortal în orașul Segarcea, la ieșirea spre comuna Calopăr, din județul Dolj! Doi oameni au murit și alți doi au ajuns la spital în urma unui impact violent dintre două mașini. Unul dintre șoferi nu s-a asigurat înainte de o depășire și a intrat într-un autoturism care circula regulamentar.

 • Prăpăd după tornadă ( 23 Mai 2017 )

  Natura s-a dezlănțuit la Făcăeni, în județul Ialomița! Timp de o jumătate de oră, comuna a fost măturată de o vijelie cu aspect de tornadă, fenomen înregistrat în Făcăeni și în urmă cu 15 ani. Localnicii povestesc îngroziți cum s-a pornit prăpădul, după o ploaie torențială.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2