Date companie
 
 
 
 

Din 2014, spitalele de stat vor avea și secții private

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spitale, bani, medici, pacienti, stat, private, publice, sectii
 

De anul viitor, spitalele de stat vor avea și secții private. Astfel, pacienții care vor dori servicii medicale de calitate, se vor putea trata pe bani mai puțini decât la privat. Doctorii vor fi, însă, obligați să renunțe la munca din clinicile particulare, dacă vor să trateze bolnavii din secțiile private, organizate în spitalele publice. Sunt prevederi cuprinse într-un proiect de lege, lansat în dezbatere publică, de Ministerul Sănătății.

prin telefon: EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății "Spitalul îi pune la dispoziție medicului ori o cotă parte dintr-o secție privată organizată în spitalul public respectiv sau anumite paturi private organizate într-o secție publică."

prin telefon: VASILE ASTĂRĂSTOAE, președinte, Colegiul Medicilor din România "Asemenea propunere nu va avea niciodată acceptul Colegiului Medicilor. Nu poți să legi de glie un anumit medic, pentru că, atunci, noi am putea foarte simplu să indicăm medicilor să nu mai lucreze cu normă întreagă, la spitalul de stat."

Costurile tratamentelor medicale din secțiile private ale spitalelor de stat urmează să fie acoperite din asigurãrile de sãnãtate private sau direct din buzunarul pacientului. 60% din acest tarif ar ajunge la doctor, 30% la echipa medicalã și 10% în bugetul spitalului. Numãrul paturilor private nu va putea depãși, însã, o cincime din capacitatea totalã a spitalului.

prin telefon: EDUARD ARMEANU, manager, Spitalul Județean Ilfov "Acel procent de 20%, de exemplu, la dimensiunea spitalului meu, mie nu-mi convine, pentru că asta înseamnă să blochez niște paturi, pe care poate veni cineva sau poate să nu vină cineva și, atunci, pot să stea nefolosite."

Proiectul Ministerului Sãnãtãții va fi pus în aplicare, în primã fazã, în 12 spitale din întreaga țarã, la începutul anului viitor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2