Date companie
 
 
 
 

Din noiembrie, trenurile vor parcurge distanța București-Predeal în două ore

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transporturi, bucuresti, predeal, calatorie cu trenul
 

Călătoria cu trenul între București și Predeal va dura, din luna noiembrie, doar două ore, cu o oră mai puțin decât durează în prezent. Trenurile vor merge cu o viteză medie de 100 de kilometri pe oră, promite ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

ANCA BOAGIU, ministrul Transporturilor: "Termenul estimat pentru finalizare este 29 noiembrie anul acesta. (...) -Cât vom face de la Bucuresti pânã la Predeal? -Douã ore, douã ore, cu o orã si un pic mai putin decât acum."

Reabilitarea tronsonului de cale ferată București-Predeal trebuia finalizată în octombrie 2010. Întârzierea a costat firma care s-a ocupat de reabilitare 24 de milioane de euro.

ANCA BOAGIU, ministrul Transporturilor: "Din nefericire, o combinatie de cinci companii, fiecare cu propriile atributii, fãrã un lider de proiect duce la o bulibãsealã pe santier. ... Pot sã vã spun penalitãtile pe care le-am soliticitat pânã în prezent: 24 de milioane de euro."

KLAUS BLECKENWEGNER, director de proiect: "-Veti accepta penalitãtile? -Niciodatã! Niciodatã! Avem un contract care expirã în 2012 si vom atinge acest target, asa cã nu va fi nicio penalitate. .. Nu avem nicio penalitate pânã acum. Trebuie sã plec..."

Costul lucrărilor de reabilitare a acestui tronson s-a ridicat la 312 milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2