Date companie
 
 
 
 

Din nou, dispute pe salariile profesorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, profesori, Funeriu, majorarea, guvernanti
 

Profesorii se plâng că nu au primit majorarea promisă de premierul Emil Boc, de 15%. Guvernanții au explicații diferite pentru această situație. Reprezentanții Ministerului Educației spun că, din nou, contabilii ar putea fi vinovați de calculele greșite. Variantă exclusă însă de oficialii Ministerului Finanțelor.

VOX: "-Ati gãsit cu 15% mai mult pe card? -Nu, nu."

VOX: "Am luat cam cu 12% mai mult fatã de luna precedentã!"

Profesorii pot sta, însă, liniștiți! Ministrul Educației, Daniel Funeriu, spune că sunt bani pentru plata salariilor până la sfârșitul anului.

DANIEL FUNERIU, ministrul Educației "Salariile sunt asigurate în condițiile actuale pânã la anul calendaristic, fiscal. -Fatã de anul trecut nu mai e al 13-lea salariu! Andronescu a redus 17 mii de cadre, în mandatul meu se reduc 15 mii de psoturi! Avem scãderea cu 25%, cresterea cu 15%."

ECATERNA ANDRONESCU, fost ministru al Educației "Dacă facem o analiză pe cifrele din bugetul aprobat de Parlament, trebuie să spunem că la capitolul salarii sumele sunt mai mici ca anul trecut. După evaluarea comisiei de resort din Senat de 27%, azi am auzit un lider sindical cã ar fi vorba de 22%."

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, declara, recent, că nu este exclus ca salariaților din învățământ să nu le poată fi plătite salariile până la sfârșitul lui 2011.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

  Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 • Executivul amână creșterea salariilor profesorilor ( 15 August 2020 )

  Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 • Sancțiuni aspre în cazul agresării profesorilor, într-un proiect de lege adoptat de Senat ( 4 Februarie 2020 )

  Sancțiuni mai dure pentru agresarea profesorilor! Asta prevede un proiect de lege adoptat de Senat. Potrivit documentului, profesorii și directorii din învățământul preuniversitar beneficiază de protectia acordată persoanelor...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2