Date companie
 
 
 
 

Dineu regal la Castelul Peleș dedicat aniversării a 150 de ani de la înființarea Senatului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : senat, dineu
 

Împlinirea a 150 de ani de la înființarea Senatului României a fost sărbătorită și de Casa Regală. Principesa Margareta și Principele Radu au oferit un dineu dedicat aniversării, la Castelul Peleș. Pentru ca totul să fie perfect, pregătirile pentru dineu s-au desfășurat timp de o săptămână, iar vesela aurită și tacâmurile de argint au fost aduse special de la reședința familiei regale.

FLORIN SEUȘAN, majordom, Casa Regală: "Am adus totul de la Palatul Elisabeta. Avem serviciu auriu, tacâmuri de argint, solnițe de argint, sfeșnice, flori, lumânări (...) a durat foarte mult, am vrut ca totul să fie perfect și după cum vedeți totul este măsurat și în linie."

Meniul a fost ales de Principesa Margareta și de Principele Radu, iar unele feluri de mâncare au fost realizate după rețete ale Principelui.

VOX bucătăreasă: "Am pregătit un gasspacio, o supă rece, după o rețetă proprie a Principelui Radu (...) am pregătit somon cu o garnitura lejeră de fenicul și orez sălbatic și mazare, iar desertul e special, o prăjitură mousse."

Printre cei peste 40 de invitați de seamă s-au numărat premierul Victor Ponta cu soția sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, Călin Popescu Tăriceanu, Ecaterina Andronescu și Petre Roman.

VICTOR PONTA, premierul României: "Parlamentul, monarhia, biserica, armata sunt fondatorii statului român și e foarte greu să-ți imaginezi o Românie de azi fără a gândi cu respect pentru aceste instituții. În rest, cred că România, azi, e o țară care s-a împăcat cu toate rănile trecutului și e un lucru extraordinar pentru generațiile care vin."

Atmosfera a fost întreținută de elevii bursieri ai programului “Tinere Talente” al Fundației Principesa Margareta, care au susținut un recital de muzică clasică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2