Șapte directori de bănci, dar și politicieni, oameni de afaceri din Top 300 și 4 notari publici apar într-un dosar de fraude bancare de proporții. Mai exact, mai mulți afaceriști bucureșteni ar fi reușit să obțină ilegal, de la două unități bancare din Capitală, credite de 85 de milioane de euro pentru 35 de societăți comerciale. În urma unor percheziții de amploare în Capitală și în județele Satu Mare, Ilfov și Vrancea, procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate au ridicat aproape o sută de persoane, care au fost duse la audieri. La această oră, 58 de persoane sunt suspectate de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani. Potrivit procurorilor, membrii grupului infracțional ar fi fost sprijiniți de 7 directori generali sau directori comerciali ai băncilor. Ei ar fi coordonat procedurile de selecție a firmelor, ar fi dat avize pentru risc și ar fi aprobat creditele, deși documentațiile firmelor nu întruneau cerințele legale. Totodată, gruparea ar fi fost sprijinită și de 6 funcționari de la unitățile bancare. Notarii cercetați în acest dosar ar fi încheiat și autentificat contractele de garanție ipotecară. Conform unor surse judiciare, în dosar ar fi vizați, printre alții, oamenii de afaceri Marius Locic și frații Vasile și Dumitru Creștin. În interceptările din acest caz apar și numele liderului PDL Vasile Blaga, social-democratei Oana Mizil, al fostului șef al Poliției, Liviu Popa și al cuscrului președintelui Traian Băsescu, Bebe Ionescu. Blaga a negat deja vehement implicarea în dosarul bancherilor.
prin telefon: VASILE BLAGA, președinte PDL "Unu: nu am intervenit, în viața mea, pentru nimeni sã își ia un credit! Doi: nu am vorbit cu director de bancã! Trei: nu mi-a solicitat nimeni sã intervin! Patru: nu am niciun credit la bancã! Nu are cu ce! Eu pe acești Creștin nici nu îi cunosc! Ce sã zic mai departe!''
La începutul lunii trecute, 10 persoane au fost arestate preventiv pentru fraude bancare. Gruparea era specializată în obținerea de credite bancare cu documente falsificate, iar valoarea totală a prejudiciului s-a ridicat la 22 de milioane de euro.
Clasarea dosarului privind intervenția în forță a jandarmilor, la protestul Diasporei din 10 august 2018, a iscat un val de revoltă în rândul celor care au participat la manifestație sau au susținut mișcarea de stradă.
Premierul României susține că în calitate de cetățean al țării, este dezamăgit de decizia luată în dosarul „10 august”! Florin Cîțu a declarat, la finalul ședinței de Guvern, că așteaptă opinia experților cu privire la eventualele căi de atac.
Zeci de percheziții, în București și în cinci județe, într-un dosar de obținere frauduloasă de credite! Polițiștii, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 32 de percheziții domiciliare, în locuințele unor persoane...
Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.
12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019