Date companie
 
 
 
 

Dispărutul Cristian Sima trimite epistole, clienții păgubiți fac plângeri penale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : clienti, plangeri, bursa, sibiu, penal, broker, disparut, sima, epistole, pagubiti
 

Scandalul de pe piața de capital din România ia proporții! Brokerul Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, dispărut la începutul lunii octombrie, ar fi trimis două scrisori, în care recunoaște că a pierdut banii clientilor. Prima epistolă, în care specifică pierderea banilor, i-ar fi trimis-o unui realizator de televiziune, care nu garantează, însă, autenticitatea documentului. O a doua epistolă ar fi fost trimisă site-ului de știri Hotnews.ro și relatează cum și-a făcut clienți nume importante din România, printre care doi foști miniștri, Cătălin Predoiu și Daniel Dăianu, femeia de afaceri, Marie Rose Mociorniță, și cântărețul Tudor Chirilă. Toți ar fi pierdut sume care, însumate, ajung la 70 de milioane de euro.

prin telefon: DANIEL DĂIANU, fost ministru de Finanțe "Parcã mi-a dat cineva cu ceva în cap când am aflat cã omul nu este de gãsit. Am încercat și eu sã-l sun, dar nu a rãspuns. Mi s-a spus cã s-ar fi internat în spital în strãinãtate."

prin telefon: MARIE ROSE MOCIORNIȚĂ, om de afaceri "Era un escroc! Avea un birou aranjat în așa fel încât sã impresioneze clienții. O datã i-am dat 5000 de dolari. Mã întâlneam cu oameni pe stradã care mã întrebau dacã mai am încredere în el, pentru cã au investit datoritã faptului cã se lãuda cã sunt clientul lui."

Brokerul Cristian Sima a fost monitorizat de poliție timp de șapte luni. După ce a dispărut, oamenii legii au pornit în căutare. Avocatul păgubiților susține că clienții săi vor depune plângeri.

DAN STOICESCU, avocat "Am parcurs toți pașii pentru rezolvarea amiabilă a problemei și ne gândim foarte serios să formulăm o plângere penală în cursul zilei de luni sau cât mai repede. Prejudiciile sunt mari. Sperăm ca dl. Sima în ultimul ceas să răspundă pentru că acuzațiile sunt grave."

Comisia Naționalã a Valorilor Mobiliare, autoritatea care supraveghează bursele din România, a început verificãrile la firma folositã de Sima în tranzacțiile operate pentru clienții sãi. La plecarea din țară, polițiștii spun că Sima avea doar banii din vânzarea unei participații de 9% din portalul de știri Hotnews. De altfel, înainte să dispară, Sima și-ar fi lichidat toate afacerile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2