Date companie
 
 
 
 

Dispecera certăreață de la S.A.J. Cluj, anchetată disciplinar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, ancheta, fetita, parinti, ambulanta, sange, dispecera, urina
 

Anchetă disciplinară la la Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, după ce un dispecer a avut o reacție halucinantă la apelul unor părinți care aveau copilul bolnav!

ALEXANDRA VLAD, reporter „Părinții au sunat la 112 pentru a cere ajutor, întrucât fetița lor urina cu sânge. A urmat o discuție care a degenerat în acuzații la adresa părinților și s-a soldat cu refuzul dispecerei de serviciu de a trimite o ambulanță pentru preluarea copilului bolnav.”

ÎNREGISTRARE DISCUȚIE TELEFONICĂ ÎNTRE PĂRINȚI ȘI DISPECERĂ: „- Am observat-o pe fată că atunci când urinează plânge, am schimbat-o de pampers, am șters-o și i-a curs sânge. Asta este problema, dacă observam mai repede, mergeam la medicul de familie. - Și, acum, ambulanța ce poate să vă facă? - Să o ducem la urgență să vedem care este problema, să facă o analiză de urină, să-i facă ceva, nu o putem lăsa așa. - Dar o puteți duce dumneavoastră, doamnă, la urgență. - Doamnă scumpă, să o duc la urgență? Am căutat o juma de oră mașină să mă duc la urgență, nu am mașină. Asta nu e o urgență? - Da' sunați la medicul de familie, poate vă dă telefonic un tratament.” 

Deși părinții au spus că simptomele copilului au apărut de puțin timp și au explicat că nu au cum să apeleze la medicul de familie, dispecera a insistat că acest caz nu este o urgență și că ar fi de competența medicului de familie.

ÎNREGISTRARE DISCUȚIE TELEFONICĂ ÎNTRE PĂRINȚI ȘI DISPECERĂ: „- Dacă fata îmi pățește ceva, dumneavoastră răspundeți! - Nu am nicio treabă cu copilul dumitale, nu trebuia să lași să se ajungă până aici. Nu răspund eu deloc, răspunzi dumneata. Cum n-ai observat, înseamnă că nu te-a interesat despre ea. Eu nu răspund de ea, raspunzi dumneata și nevasta dumitale, că sunt ai voștri copiii, nu-s ai mei. Pe ai mei i-am crescut. Nu mă înveți tu pe mine la ce sunt obligată să trimit. Tu să-ți vezi de copil mai bine. Răspunzi că e al tău. Tu trebuia să-l speli mai des, din punctul meu de vedere.” 

Abia la al treilea apel al părinților, preluat de un alt operator, a fost trimisă o ambulanță pentru preluarea copilașului. Tatăl fetiței a declarat, ulterior, că înțelege mediul stresant în care lucrează operatoarearespectivă, dar consideră că poate lăsa pe altcineva în locul ei, dacă este obosită.

TATĂL FETIȚEI BOLNAVE „Și eu am lucrat, și am lucrat și noaptea și ziua și da, într-adevăr, e obositor, dar, chiar dacă se simt așa obosiți, mai bine își iau un concediu și să stea acasă și să lase pe alții să vorbească.” 

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, Horia Simu, a declarat că se fac verificări pentru stabilirea detaliilor privind acest caz. El a precizat că, într-adevăr este stres, dar nu este normal să se vorbească așa și că, din fericire, ambulanța a ajuns la micuță în scurt timp și a transportat-o la spital. Din punctul său de vedere, totul ține de comunicarea dintre operatoare și pacient.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2